2024. április 19., péntek

„Ideje van a szeretetnek”

Telt ház volt a zentai jótékonysági koncerten

Jó volt látni, ahogy vasárnap este megtelt a zentai Művelődési Ház a Vöröskereszt zentai szervezete és a Retorsong énekegyüttes által szervezett jótékonysági koncerten.

A Retorsong énekegyüttes és Ivković Vivien produkciója (Gergely József felvétele)

A Retorsong énekegyüttes és Ivković Vivien produkciója (Gergely József felvétele)

A kemény hideg és a csúszós, havas utak nem szolgáltak kifogásul a zentaiaknak, ezek ellenére is eljöttek, és megváltott jegyeikkel segítették a községbeli rászoruló gyerekeket. Látni lehetett az arcokon, a pillantásokon, hogy a szeretet, az adni akarás vezérelte őket oda, nem az volt a fontos, hogy milyen program következik. Külön örömet jelentett, hogy tartalmas, színvonalas, igazán ünnepi hangulatú koncerten vehettek részt, amelyen idősek és fiatalok egyaránt bemutatkoztak.

Az estet a Retrosong énekegyüttes Fábrik Rudics Regina énekével nyitotta meg, majd sorra a színpadra állt Ivković Vivien tehetséges csellista, akitől egy kiváló szólót hallhattunk, Recskó Dorka, akinek tisztán csengő madárhangját szintén a Retrosong kísérte. A felsőhegyi iskola diákjai is kivették a részüket a programból, Böröcz Gábor Zsuzsanna tanítónő felkészítésével Deák Viola, Papp Heléna, Rekovics Regő és Perdi Sarolta produkcióit hallhattuk, akik mesével, dallal, prózával szórakoztatták a jelenlévőket. A jól ismert Mécsvirág alkalmi összeállítással lépett színpadra, a Pöndöly asszonykórus karácsonyi népi énekeket hozott, a Budapestről érkezett dr. Terék Blanka pedig szintén ünnepi hangulatú énekekkel kápráztatta el a közönséget. Az est utolsó csemegéje az óbecsei Scola Cantorum bemutatkozása volt. A tájainkon méltán elismert énekkar hangjával teljesen betöltötte a termet, és megteremtve az adventi időszak hangulatát, belopta magát mindenkinek a szívébe.

A koncert belépőjegyeiből, valamint a kihelyezett urnákból 57 400 dinár gyűlt össze, amelyet teljes egészében jótékony célra fordítanak. A pénzből a Vöröskereszt zentai szervezete 100 ajándékcsomagot állít össze 700 dinár értékben, a hiányzó összeget a Vöröskereszt saját forrásaiból fedezi. A karácsonyi csomagokat Zenta községben osztják szét az iskola, az óvoda és a helyi közösségek segítségével.