2024. április 20., szombat

Karácsonyi hangulat a kishegyesi községben

Szombaton karácsonyi lázban égett Bácsfeketehegy és Kishegyes is. Mindkét település művelődési egyesülete ezen a napon tartott karácsonyi műsort és kísérő rendezvényeket. Volt kézműves vásár, szép műsor betlehemezéssel, csomagosztás, mézeskalács, tea és forralt bor is.

Kishegyesi betlehemezők (Lakatos János felvétele)

Kishegyesi betlehemezők (Lakatos János felvétele)

Az események sorát a kishegyesi karácsonyi vásár nyitotta, amit a szövetkezeti otthon előcsarnokában tartottak. Itt számos karácsonyi portékát lehetett vásárolni, a színház bejáratánál pedig forralt bor és tea várta a vendégeket. A vásár követő ünnepi műsoron a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakcsoportjai léptek fel. Linka B. Gabriella, az egyesület elnöke a műsor kapcsán elmondta lapunknak, hogy sok-sok éve szervez karácsonyi műsort.

– A műsoron az egyesület ének- és tánccsoportjai, valamint citerásai léptek fel. A csoportvezetők: Patyerek Csaba, Borsodi Patyerek Orsolya, Patyerek Fodor Lóra, Csabai Zsuzsanna és Patyerek Réka készítették fel a gyerekeket és állították össze a műsort. A színjátszó csoportunk tagjai narrátorként vettek részt a műsorban. A művelődési egyesület legfiatalabb tagjai, mintegy hetvenen, karácsonyi csomagot kaptak, a fellépőket pedig megvendégeltük. A művelődési egyesület ezzel a műsorral zárta az évet, próbák már nem lesznek, már csak egy újévi koncert vár ránk – mondta el Linka, majd hozzáfűzte, hogy ez alkalommal a karácsonyi vásár is nagyon jól sikerült. A hóesés miatt be kellett vinni zárt helyre a színház előtti térről, a hó igazi karácsonyi hangulatot kölcsönzött az eseménynek.

Télapó a bácsfeketehegyi karácsonyi műsoron (Lakatos János felvétele)

Télapó a bácsfeketehegyi karácsonyi műsoron (Lakatos János felvétele)

A kishegyesi műsor után Bácsfeketehegyen a színházban kezdődött a Feketics Művelődési Egyesület karácsonyi műsora. Az egyesület minden nézőt egy mézeskaláccsal lepett meg, amit a helyi gyerekek díszítettek fel egy kreatív foglalkozás során. A műsor vendégeit Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület köszöntötte, majd megköszönte a gyerekeknek és a szülőknek az egész évi kitartó munkát és támogatást. Sárközi arról is szólt, hogy jubileumok állnak az egyesület előtt.

– Jövőre lesz 25 éves a Soma színtársulat, a Feketics Művelődési Egyesület a jogelődök munkáját is beleszámolva jövőre ünnepli a 150. születésnapját, valamint az 1848-as szabadságharc Mária-napi szaladása lesz 170 éves. Nagyon sok jeles nap áll előttünk, ami nagy munkát jelent. Bízom benne, hogy mindent méltón meg tudunk ünnepelni – mondta el az elnök.

A Feketics Művelődési Egyesület karácsonyi műsorán fellépett az egyesület összes szakcsoportja, a legkisebbektől a legidősebbekig. A műsort követően a művelődési egyesület a Kultúrotthonban vendégül látta az összes fellépőt és vendéget. A forralt bor és meleg tea itt sem maradt el.