2024. április 20., szombat

Adomány a dreai Lurkóház lakóinak

A Vadvirág HK meghitt karácsonyi ünnepséget mutatott be Adán

A Vadvirág Hagyományápoló Kör szombaton az adai színházteremben tartotta meg hagyományos karácsonyi műsorát Az ünnep azé, aki várja címmel, majd a Vadvirág székházában átadták az egyesület által gyűjtött adományokat a dreai Lurkóház lakóinak.

Az ünnepi műsor előtt az egyesület néptáncosai átvonultak az adventi gyertyagyújtásra a Szentháromság katolikus templomba, ahol Szungyi Károly plébános mondott ünnepi beszédet és jókívánságokat, majd az egyesület tagjai adai gyűjtésből származó betlehemes játékot mutattak be a templomkertben. A Vadvirág Hagyományápoló Kör táncosai, énekesi, zenészei és az asszonykórusa ezután lépett színpadra, és meghitt ünnepi műsort mutatott be a közönségnek a telt házas színházteremben. Resócki Rolland és Varga Lilla állította össze a műsort, amelyet a szabadkai Juhász zenekar kísért. A műsor végén Varga Lívia, a Vadvirág HK elnöke megköszönte az éves gondoskodást támogatóiknak, köztük a Bethlen Gábor Alapnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, a Csoóri Sándor Alapnak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a tartományi titkárságoknak, az adai önkormányzatnak, a T-1 vállalatnak és a magánszemélyeknek, illetve a gyerekek szüleinek. Végezetül köszönetet mondott az egyesület minden tagjának, oktatójának és csoportvezetőjének a kitartó és eredményes munkáért.

– Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör 1991-es megalakulása óta minden évben megünnepli a karácsonyt. Nagy örömmel készültünk erre az ünnepségre, amiben az a csodálatos, hogy a Vadvirágban működő minden csoport fellép, bemutatja mindazt, amit év közben megtanult, illetve mindeközben a karácsony hangulatát is megpróbáljuk idevarázsolni a színpadra – nyilatkozta lapunknak Varga Lívia, hozzátéve, emellett már ötödik éve jótékonysági adománygyűjtést is szerveznek, és olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy a dreai Lurkóház lakóit is vendégül láthatják Adán.

– A Molprevoz utasszállító vállalat önként felajánlotta, és elhozta őket, hogy együtt ünnepeljünk velük. Nekünk ez nagy megtiszteltetés, egyben segíti is a munkánkat, mert így arra nevelhetjük a gyerekeket, hogy adni öröm és jó, akárcsak vendégül látni olyan embereket, akik más körülmények között élnek, mint ők. Nagyon jól sikerült az adománygyűjtés. Két kerékpár, rengeteg játék, élelem, mosószer, ruhanemű, lábbeli, táska és tanszer gyűlt össze az adományozók jóvoltából. Az idén meglepetés is várja a Lurkóház lakóit, mert névre szóló ajándékokat is fognak kapni. Megkértem a Lurkóház vezetőjét, hogy küldje el a névsort, és írjon hozzá rövid jellemzést is. Ennek alapján állítottuk össze az idei ajándékot a többi összegyűjtött adomány mellett. Már hagyománynak számít nálunk, hogy a lurkók a közönség soraiban megnézik a műsort, majd a Vadvirág székházába megyünk közös vacsorára, ahol ünnepélyesen átadjuk nekik az összegyűjtött ajándékot – közölte a Vadvirág Hagyományápoló Kör elnöke.