2024. április 24., szerda
MAGYARKANIZSA

Felsőházban a Potisje

Szolidan fejezte be az őszi idényt a tizenöt klubot számláló Tisza Menti Ligában szereplő magyarkanizsai Potisje labdarúgócsapata. A gárda Tandari Zsolt edző vezetésével 8 győzelemmel, 3 döntetlennel, 3 vereséggel, 36:17-es gólaránnyal és 27 ponttal az 5. helyet szerezte meg az őszi kiírásban. A Tisza-parti együttes hazai pályán öt győzelmet aratott, két döntetlen eredményt ért el, és nem veszített egy mérkőzést sem, míg idegenben három győzelem, egy döntetlen mellett három vereség a mérlegük. A csapat kiegyensúlyozott szereplését a táblázaton való helyezése tükrözi.

Ahhoz képest, hogy teljesen új csapattal a nulláról indultunk, mivel a tavasz folyamán nem volt egyetlen igazolt játékosunk sem, elégedettek lehetünk az őszi idényben elért eredménnyel. Mindenesetre van egy kis hiányérzetünk, mivel az erősebb csapatok elleni mérkőzéseken különböző okok miatt nem tudtunk a legerősebb összeállításban pályára lépni, így ezeken a találkozókon alulmaradtunk. Mi a klubban a körülményekhez képest sikernek könyveljük el az elért ötödik helyezést. Az átigazolási időszak alatt terveink között szerepel néhány új játékos leigazolása, akik jó képességű cserejátékosokat jelentenek a csapatnak, velük javítani akarunk a játékunkon és eredményeinken. Januárban kezdjük meg a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére, ahol még eredményesebb játékkal akarunk sikeresen szerepelni – értékelt a klub edzője.

Az őszi idény góllövői: Balgó József (10), Apró Levente és Nemanja Barjaktarović (7), Muhi Csaba (4), Konc Zsolt (3), Basa Attila (2), Csehák Martin, Ugri Csaba és Nagy Olivér (1).

A Potisje utánpótláscsapatai eredményesen szerepeltek a Kanizsa–Zenta–Ada községközi ligákban, ezenkívül a Futball 9 ligában a harmadik helyet szerezték meg, míg a Futball 7 ligában az első helyen végeztek.