2024. április 19., péntek

Epreskerti mesék

ötetbemutatót és könyvvásárt tartott Zentán a Forum

Hétfőn délután a Zentai Alkotóházban bemutatták Mészáros Anikó Epreskerti mesék című meseregényét. Az esemény nyitányként szolgált a Forum Könyvkiadó karácsonyi könyvvására helyi rendezvényének.

A kötetről Berényi Emőke beszélgetett a szerzővel – is, de elsősorban a közönség soraiban helyet foglaló számos kisdiákkal, akik igen lelkesen válaszolgattak a kérdésekre, miközben Anikó felolvasott néhány részletet a regényéből. Ily módon a lázadó Cikornya királykisasszonyról, szerelméről, Cimet grófról, kezének várományosáról, Bors királyfiról és elsősorban Eperke szolgálólányról, a szerelemes levelek szorgalmas kézbesítőjéről szóló történet szinte teljes egészében meg is elevenedett előttünk.

Emőke a bemutatót követően nyilatkozva elmondta, azt tapasztalják, hogy a gyerekek nagyon nyitottak erre a témára: hiszen melyikük nem akarna királyfi vagy királylány lenni? Közben viszont arra is rájönnek, hogy ezek az életpályák olyan kihívásokat rejtenek, amik bizony nagy felelősséggel és sok kötelezettséggel is járnak. A regény szerzője elárulta, hosszú munkafolyamat eredménye a kötet, amellyel elsősorban az általános iskolák alsós korosztályát célozta meg, ugyanakkor hozzátette, szeretné azt gondolni, hogy minden generáció felfedezhet benne valamilyen értéket.

December 31-éig zajlik a Forum nagy karácsonyi könyvvására, a kiadó idén is számos akcióval kedveskedik olvasóinak: a jelzett időpontig például 30 százalékos engedménnyel vásárolhatnak a könyvek szerelmesei a Forum székházában az újabb kiadványokból (a régebbiekre további engedmények vonatkoznak), de ugyanúgy megtehetik online rendelés esetén is. December 18. és 21. között a székház 3. emeleti folyosóján pedig további kedvezményekben és ajándékokban is részesülhetnek.

A Forum kiadványai itt tekinthetőek meg: www.forumliber.rs