2024. március 28., csütörtök

A földméréstani intézet is bizalmi intézmény

A lakosság a katonaságban, az egyházban és a rendőrségben bízik a legjobban

A DEEP DIVE közvélemény-kutatással foglalkozó ügynökség legutóbbi felmérése szerint, nőtt a polgárok bizalma az állami intézményekben. A megkérdezettek leginkább a katonaságban, az egyházban és a rendőrség munkájában hisznek, de a polgárok bizalmát élvezi a Köztársasági Földméréstani Intézet is.

A Köztársasági Földméréstani Intézet tette közzé a közvélemény-kutatás eredményét, amelybe az ügynökség szeptember és október között 1500 polgárt vont be. Így a megkérdezett lakosság 56 százaléka városban, 44 százalékuk pedig faluhelyen él. Vajdaság 27 százalékkal, Belgrád 23, Közép-Szerbia 15 százalékkal képviseli magát a felmérésben, míg Nyugat-Szerbia 14, Kelet-Szerbia 8 és Dél-Szerbia 13 százalékkal. A felmérésben részt vettek a rokkantsággal élők, idősek, illetve két kisebbség is, a roma és a magyar közösség.

A polgárok elégedettségét vizsgáló felmérés szerint a polgárok többsége a legnagyobb osztályzattal értékelte a Köztársasági Földméréstani Intézet munkáját, így a megkérdezettek 56 százaléka bizalmat szavazott ennek az intézménynek. Mégis a lakosság legnagyobb bizalmát a katonaság élvezi, hiszen nekik a polgárok 68 százaléka szavazott bizalmat, az egyháznak 64 százalékuk, míg a rendőrségnek 59 százalékuk.