2024. április 25., csütörtök
NBA

Nikola vezette a Denvert

Idén másodszor, ezúttal otthon verte a Denver az Oklahomát az NBA alapszakaszában, 109:98-as eredménnyel szombaton. A Nuggets szerb játékosa, Nikola Jokić ismét főszerepet vállalt a Russel Westbrook fémjelezte gárda ellen. A Denver három hete Oklahomában nyert (105:95) a liga egyik legerősebb csapata ellen, a zombori center akkor 16 ponttal, 5 gólpasszal és 6 lepattanóval volt a meccs egyik legjobbja. A népszerű „Joker” most ennél is jobb játékot húzott elő, és bő harmincöt perc alatt 24 pontig jutott, ami mellé 15 lepattanót szedett, és 9 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe valamelyik társát – majdnem összejött a tripla-dupla. A Nuggets remek teljesítményével továbbra is a szoros Nyugati főcsoport élén áll 19 sikerrel, mögötte a címvédő Golden State és az Oklahoma következik.

Hogy mennyire kiélezett a nyugati versenyfutás, jól elárulja, hogy Nemanja Bjelica és Bogdan Bogdanović Sacramentója pillanatnyilag 15 győzelemmel épphogy kieső, kilencedik. A Kings két győzelem után a Golden State ellen vérzett el otthon (125:130), Bjelica 18, Bogdanović 12 pontot szórt. Korábban, a Minnesota elleni ponthullásos diadal során (140:131) a szerbek vitték hátukon a csapatot (a fenti sorrendben 25 és 20 pont).

Halvány teljesítményük volt a szerbeknek a Los Angeles Clippers csapatában, amely vasárnap Oklahomában kapott ki. Boban Marjanović pályára sem lépett, Miloš Teodosić pedig 10 perc alatt 2 pontot és ugyanennyi gólpasszt jegyzett.

A hétvégén egyébként James Hardennek, a Houston húzóemberének a teljesítménye volt a nagy szenzáció, hiszen az irányító-bedobó hazai parketten, a Los Angeles Lakers elleni győztes meccsen (126:111) nem akármilyen tripla-duplát jegyzett: 50 ponttal, 11 assziszttal és 10 lepattanóval fejezte be a találkozót, és karrierje negyedik 50 pontos tripla-dupláját hozta össze, amivel egyedüli rekorder lett. A másik csapat szupersztárja, LeBron James „csak” 29 pontig jutott.