2024. március 29., péntek
FORMULA–E

BMW-siker és eső Szaúd-Arábiában

Szombaton lezajlott a Formula–E új szezonjának első versenye Szaúd-Arábiában, amit a helyszínválasztás miatt politikai okokból ugyan eleinte sokan kritizáltak, végül azonban ezt jórészt feledtette a látványos és fordulatos futam, amelyet Rijád külvárosában, az Ad-Dirija utcáin kialakított pályán rendeztek.

Az elektromos hajtású versenyautókat használó sorozat egyik különlegessége az is, hogy egyetlen nap alatt bonyolítják le az edzéseket, az időmérőt és a futamot is, így amikor az előző éjjel jelentős mennyiségű eső zúdult a helyszínre – a sivatag közepén, ahol erre a legkevésbé lehetett számítani –, a délelőtti program is megcsúszott a pálya rossz vízelvezetése miatt. A délutáni verseny idejére ugyan már felszáradt az aszfalt, ám az esős kezdés rányomta a bélyegét a folytatásra, mert egyrészt összekuszálta a rajtsorrendet az időmérőn, másrészt pedig a kevés gyakorlási lehetőség miatt néhány csapat nem tudta megfelelően kalibrálni az autó energiahasználatát, és annak legcsekélyebb túllépéséért is szigorú büntetéseket osztogattak a nap során.

A futamot végül a portugál Antonio Felix da Costa nyerte meg, ami a saját második és csapata, a BMW Andretti első sikere volt a sorozatban. Az amerikai Andretti istálló az elmúlt években a mezőny második felében szenvedett, és bár a BMW fokozatosan egyre nagyobb technikai támogatást nyújtott nekik, csak az új szabályokat és erősebb akkumulátorokat hozó mostani szezonnal szálltak be saját motorjukkal a bajorok. Már az őszi teszteken is látszott az előrelépés, ami most élesben is igazolást nyert.

A korábban a Red Bull által is támogatott, de a Formula–1-ről lecsúszó Da Costa szaúdi versenye azért nem volt sétagalopp: rögtön ijedséget okozott, amikor az első rajthelyre csak kicsit ferdén tudott felállni, és bár megtartotta a vezetést, később megelőzte őt a címvédő Jean-Éric Vergne – a francia pilóta DS által fejlesztett autója pedig gyorsabb is volt, hiszen végül még egy bokszáthajtásos büntetés után is majdnem ismét utolérte Da Costát a kockás zászlóig.

Az autósport világában eddig nem látott újdonság is bemutatkozott a hétvégén: a versenyzők a futamon kétszer támadó módba kapcsolhatták az autójukat, amihez át kellett haladniuk egy, az ideális íven kívül megjelölt szakaszon. Ezáltal négy percre 25 kW extra teljesítményt szereztek, azaz gyorsabbá váltak, ami színesítette a taktikát. Egy másik elem, amelyet csak a Formula–E használ, Fanboost névre hallgat: a nézők szavazatai alapján öt versenyző pár másodpercre szintén extra lóerőket szabadíthat fel, ami segíthet egy előzésnél.

Serkenti az FE népszerűségét az is, hogy egyre több, az F1-et megjárt pilóta tűnik fel a mezőnyben. A hétvégén debütált Felipe Massa, akitől láthattunk pár szép előzést, ám végül néhány büntetés miatt lemaradt a pontszerzésről. A 4. rajthely megszerzésével remeklő Stoffel Vandoorne a futam során szintén visszaesett, igazolva, hogy az elektromos versenyzés fortélyainak kiismerése senkinek sem megy könnyen.

A következő fordulót a marokkói Marrákesben rendezik január 12-én.

Az Ad-Dirija ePrix végeredménye: 1. Antonio Felix da Costa (portugál, BMW Andretti) 46:29,377, 2. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah) 0,4 másodperc hátrány, 3. Jérome d’Ambrosio (belga, Mahindra) 4,0, 4. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 5,3, 5. André Lotterer (német, DS Techeetah) 5,5 stb.