2024. április 25., csütörtök

Helyhatósági választások Kúlán

A magyarlakta részeken az átlagnál nagyobb százalékban járultak az urnák elé

Tegnap Kúlán előre hozott önkormányzati választásokat tartottak, amelyeken a polgárok arról döntöttek, ki irányítsa az önkormányzatot az előző polgármester lemondása után.

Valka Károly (Ótos András felvétele)

Valka Károly (Ótos András felvétele)

Mivel előre hozott választásokról van szó, a VMSZ, amelynek az elmúlt időszakban két mandátuma volt, a helyzet értékelése után úgy döntött, nem egyedül vág bele, hanem koalícióban a Szerb Haladó Párttal. Az elmúlt két és fél év együttes kormányzása számos eredményt hozott Kúla magyarságának is. Így a VMSZ fontosnak tartotta, hogy továbbra is ott legyen a végrehajtó hatalomban.

Vasárnap a szavazóhelyek 20 óráig tartottak nyitva. Annak ellenére, hogy egész szombaton havazott, vasárnap 18 órakor a 40 szavazóhelyen a szavazóképes polgárok ?%-a adta le voksát. Valka Károly, a Vajdasági Magyar Szövetség kúlai körzeti vezetője és helyi jelöltje a választások kapcsán elmondta, ezt jó eredménynek tartja, és hogy a VMSZ szemszögéből megnyugtató a helyzet: ahol magyarok élnek többségben, ott az átlagnál nagyobb százalékban járultak az urnákhoz.

Valka Károly véleménye szerint a magyar emberek megértették a VMSZ kérelmét: támogassák a négy jelöltjét, hogy azok a haladó párt jelöltjeivel közösen bekerüljenek a kúlai képviselőházba!