2024. április 26., péntek

Karácsonyi csomag száz gyereknek

A szabadkai Csipet Csapat szombati jótékonysági akcióján ott volt a Télapó is

Szabadkáról, Palicsról, Kelebiáról, Topolyáról, Bácskossuthfalváról, Gunarasról, Brazíliáról, Nagyfényről érkezett az a száz gyermek, akit a Csipet Csapat – Facebookon működő – csoport ajándékozott meg karácsony előtt. Az Osztrogonác Hajnalka vezette csoport a két-, három-, sőt hat- és hétgyermekes családokat ajándékozza meg rendszeresen karácsony, húsvét és tanévkezdés előtt.

Mihályi Katalin felvétele

Mihályi Katalin felvétele

Az általuk készített csomagba most játék, mézeskalács és sokféle édesség, alma, dió, méz, szörp került. Szendviccsel, kiflivel, szörppel, csokitortával is megvendégelték a kicsinyeket, szüleiket, a kísérő pedagógusokat. A szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában megtartott rendezvényen az alkalmi műsorban Miklenovics Aranka, Nagy Aranka és Szabó Róbert működött közre, a Télapó szerepét Gyémánt János vállalta. A bácskossuthfalvi kicsinyek külön műsorral készültek, és a csomag átvételekor sok gyerek mondott verset, illetve énekelt a Télapónak. 

Az adományozók: a Dvojka pékség, a szabadkai méhészegyesület, Ódri Melinda cukrász, Sándor Diana szörpkészítő, köszönet illeti Kovács Róbert virágtermesztőt, a Csipet Csapatból pedig Miskolci Ilonka és Torok Júlia segítségét emelte ki Osztrogonác Hajnalka.

Mint megtudtuk tőle, Brazíliára még 30 ilyen ajándékcsomagot juttat el, és e hó 20-áig gyűjtik az élelmiszercsomagba kerülő adományokat, amelyeket még karácsony előtt eljuttatnak 30–35 rászoruló családnak. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium cipősdoboz-akciójához 100 ajándékcsomaggal járul hozzá Osztrogonác Hajnalka.