2024. április 25., csütörtök

Közép-Bánát a hó fogságában

Nagybecskereken és környékén, szombaton 13 óráig a hóréteg vastagsága megközelítette a negyven centimétert. A vastag hó megnehezítette, helyenként pedig ellehetetlenítette a közúti forgalmat közép-Bánátban.

Különösen a város peremi részein élő polgárok vannak nehéz helyzetben, ahova csak nehezen vagy nagy késéssekkel jutottak el a városi buszok. Szerencsésnek mondhatta magát az, akinek sikerült taxit találni.
Az elsősegély-szolgálat járművei is nehezen jutnak el a betegekhez, ezért a polgárok türelmét kérik. Sok gépjármű a parkolóhelyeken ragadt. Kevés árus jutott el a nagybecskereki zöldségpiacra is.
Nagybecskerek Város mintegy 500 kilométer hosszú úthálózatának a tisztításával megbízott Ekogradnja vállalat mind a nyolc járműve folyamatosan a terepen van. A Köztisztasági vállalat dolgozói pedig a város központját és a gyalogos-átjárókat tisztítják.
A délelőtti órákban több koccanásos közlekedési baleset történt. A Nagybecskerek-Lázárföl közötti úton pedig az árokba csúszott a Draekslmaier vállalat busza, de szerencsére senki sem sérült meg.