2024. április 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Emelt fővel búcsúzott a Vidi

Nego (balról) hatalmas gólt rúgott (Fotó: MTI)

Nego (balról) hatalmas gólt rúgott (Fotó: MTI)

Többismeretlenes egyenlet megoldása szükségeltetett a Vidi továbbjutásához az Európa-ligában, s bár a bravúr nem jött össze, a székesfehérváriak emelt fővel távozhatnak a kupasorozatból. A Groupama Arénában lejátszott mérkőzésen a Vidinek több pontot kellett volna szereznie, mint a BATE Boriszovnak a görög PAOK vendégeként. A fehérorosz gárda már az első félidőben elintézte saját meccsét, Marko Nikolićék azonban alaposan meglepték – a kissé tartalékos – Chelsea-t. A meccs elején az angolok jóval többet birtokolták a labdát, Willian pedig a 30. percben előnyhöz juttatta Sarriékat. A Vidi egy szöglet után szinte azonnal válaszolt. Az igazán nagy csattanó a második játékrészben érkezett. Loic Nego Milanov ívelt labdáját rúgta el kapásból, és bődületesen nagy gólt akasztott Caballero hálójába. A remény ekkor felébredt, ugyanis a PAOK szépített a csoport másik meccsén, sőt a BATE tíz emberre fogyatkozott, ám Giroud kiegyenlített a magyarok ellen, a fehéroroszok pedig megtartották előnyüket. A Vidi 2:2-es döntetlenje a Chelsea ellen mindenképpen becsületre méltó, szerb edzőjük is elégedetten nyilatkozott a találkozó után.

Boldog vagyok, mert a játékosaim az utolsó másodpercig hatalmasat küzdöttek, annak ellenére is, hogy a félidőben tudtuk, hogy áll a BATE. Büszke vagyok a csapatra, jó képet festett ez a klubról és a magyar futballról. A projekt folytatódik, most kellenek megfelelő lépések ahhoz, hogy öt év alatt három-négy alkalommal megismételjük a mostani szereplést, s nem tízévente egyszer” – mondta Nikolić.

Az El-csoportkör utolsó fordulójában búcsúzott a Milan és a Leipzig is, hiszen míg előbbi 3:1-re kikapott az Olimpiakosztól, utóbbi csak 1:1-es döntetlent játszott a Rosenborggal. Az egyenes kieséses szakaszhoz a BL csoportharmadikjai is csatlakoznak, a sorsolást pedig hétfőn tartják meg.

Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába jutott csapatok:Villarreal, Rapid Wien, Frankfurt, Lazio, Genk , Malmö, Sevilla, Krasznodar, Dinamo Kijev, Rennes, Chelsea, BATE, Leverkusen, Zürich, Salzburg, Celtic, Zenit, Slavia Praha, Dinamo (Z), Fenerbahçe, Arsenal, Sporting Lisboa, Real Betis, Olimpiakosz. A BL csoportharmadikjai:Benfica, Valencia, Bruges, Galatasaray, Napoli, Inter, Plzeň, Sahtar.