2024. április 18., csütörtök

Sárga mellényt árulni veszélyesebb, mint drogot

A franciaországi zavargásokhoz hasonló tüntetésektől tartanak Egyiptomban, ezért korlátozták a sárga mellények eladását. Öt kairói kereskedő arról számolt be, hogy a mellények értékesítése csak hatósági jóváhagyással lehetséges, és a rendőrség is ellenőrzést végez.

„Ezeknek a mellényeknek az eladása veszélyesebb, mint bármilyen drogot árulni” – mondta egy kairói kereskedő. Egy másik hozzátette: az egyiptomi biztonsági szolgálat egyik munkatársa szólította fel őket, hogy ne árusítsanak több sárga mellényt.

Korlátozásokkal kell számolnia a sárga mellények importőreinek is. Egy helyi vállalkozó állítása szerint arra utasították azokat, akik sárga mellényeket importálnak Egyiptomba, hogy csak cégek számára szállíthatnak, kereskedők számára nem, mert ez utóbbiak magánszemélyeknek is eladhatják a mellényeket.

Az egyiptomi hatóságok azért korlátozták a sárga mellények eladását, mert megmozdulásoktól tartanak, néhány hét múlva lesz ugyanis az évfordulója a 2011-es forradalomnak és Hoszni Mubarak egykori elnök bukásának.