2024. április 19., péntek

Közös Luca-nap a Kuckóban

A Kuckó Gyereksarok szervezésében Luca-napi ünnepséget tartottak a nyugat-bácskai óvodások számára Zomborban, a Magyar Polgári Kaszinóban.

A csaknem száz óvodás szervezetten, autóbuszokkal utazhatott a helyszínre. A jelenlevőket L. Móger Tímea, a Kuckó elnöke üdvözölte, és megköszönte a Rákóczi Szövetség, a Vajdaság Erdői közvállalat és az óvónők, különösen Rezicska Rozmari és Fica Melinda szervezői segítségét.

Az idei közös Luca-nap díszvendégei, a kupuszinai óvodások cirkuszi előadással vendégszerepeltek. Ezentúl minden évben más-más óvoda mutatja be produkcióit.

Szenn Andor tanár ügyességi bemutatót, az ördögpálca fortélyait mutatta be a kicsiknek.

L. Móger Tímea a Luca-napi néphagyományokkal és az ehhez a naphoz kapcsolódó mesével ismertette meg a nyugat-bácskai óvodásokat.

A táncházi foglalkozás keretében Gellér Enikő, a doroszlói ifjúsági néptánccsoport egyik vezetője tánclépéseket tanított  a gyerekeknek, majd az óvónők vezetésével kezdetét vette az össztánc.

A közös uzsonnát ajándékosztás követte, minden gyerek Luca-napi ajándékot kapott.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Köztársasági Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.