2024. április 25., csütörtök
KÚLA

Új sport- és szabadidőközpont épül

A Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül a tartományi kormány 175 millió dinárral támogatja Kúla új sport- és szabadidőközpontjának építését. A munkálatok első szakaszának elvégzésére az önkormányzat 100 millió dinárt ad. Újvidéken, a tartományi kormány épületében ma írták alá az építkezés első fázisáról szóló szerződést.

– Ez kitűnő hír Kúla község polgárainak. Arra számítunk, hogy legkésőbb a jövő őszre befejezik az első szakaszt, ami azt jelenti, hogy elkészül három medence, az igazgatósági épület és a sportpályák. A munka néhány nap múlva kezdődik – mondta egyebek között Igor Mirović tartományi kormányfő.

Kiemelte, hogy Vajdaság AT Kormánya az utóbbi két és fél évben jelentős összegeket fektetett ebbe a községbe, amely most már egészen más képet fest, mint egy évtizede.

– Sok mindent elvégeztünk, hogy javítsunk a lakosság életkörülményein, ez a legújabb projektum pedig mindennek a koronája lesz, és még egy bizonyítéka annak, hogy közös erővel sokat tehetünk a helyi önkormányzatokért – mondta Mirović.

Velibor Milojičić, Kúla község ideiglenes vezetőtestületének elnöke köszönetet mondott az újabb beruházásért a tartományi kormánynak, és úgy fogalmazott, hogy a sportközpont építésével a helyi lakosok sokéves álma válik valóra.