2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Kijevben hullott el a Sahtar

Fekir (középen) továbblőtte a Lyont (Fotó: Beta/AP)

Fekir (középen) továbblőtte a Lyont (Fotó: Beta/AP)

Egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul a szerdai BL-forduló előtt, méghozzá az, hogy a Lyon vagy a Sahtar Donyeck csatlakozik a 15 biztos továbbjutóhoz a nyolcaddöntőben. A donyeckiek a bizonytalan kelet-ukrajnai helyzet miatt nem tudták saját közönségük előtt játszani a meccset, a kijevi Olimpiai Stadion azonban kellően feltüzelte a csapatot, és már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést. Közel negyvenezer szurkoló ugrott fel örömében, de a Lyon a második játékrészben Depay és Fekir összjátékának köszönhetően egyenlíteni tudott, a megszerzett egy pont pedig elég volt a franciáknak a második hely megszerzéséhez.

Mivel a legtöbb párharc tét nélküli volt, érdekes, szinte kiszámíthatatlan eredmények születtek. Ilyen volt többek között az Ajax és a Bayern München 3:3-as döntetlenje, a Manchester United pocsék teljesítménye a Valencia ellen vagy a Juventus meglepő szereplése a svájci Young Boys otthonában. A Real Madrid Santiago Solari vezetésével történelmi vereséget szenvedett: a királyi klub hazai pályán soha nem kapott ki ilyen mértékben európai kupaporondon, a CSZKA Moszkva 3:0-ra nyert a spanyol fővárosban.

A BL kieséses szakaszának sorsolását hétfőn délben tartják Nyonban, ahol a csoportelsőket a csoportmásodikokkal párosítják, az azonos nemzetbeliek azonban ebben a körben még nem játszhatnak egymás ellen. A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 12-én és 13-án, a visszavágókat pedig 19-én és 20-án rendezik.

A BL nyolcaddöntőjébe jutott csapatok, csoportelsők: Real Madrid, Juventus, Bayern München, Barcelona, Manchester City, Porto, Dortmund, PSG. Csoportmásodikok: Roma, Ajax, Manchester United, Atlético Madrid, Schalke, Liverpool, Tottenham, Lyon.