2024. április 24., szerda
VÍZILABDA

Szerbia ötösökkel nyert

Dejan Savić együttese a megszokotthoz képest gyengén kezdett a horvátok ellen a világliga, illetve Európa-kupa selejtezőjének harmadik fordulójában, ám a mérkőzés második felére felzárkózott, a rendes játékrészben döntetlenre mentette a találkozót (7:7), majd a büntetőpárbaj során 11:9-re nyert.

Nehéz küzdelem folyt az elejétől a végéig. A játékvezetők tolerálták a kemény centerjátékot, de a lövőjátékosok sem kaptak könnyen ítéletet. A támadásaink valamivel gyengébbek voltak a kelleténél, így a horvátok kontráiknak köszönhetően partiban tudtak maradni. Mindkét csapat dicséretet érdemel, erőn felül teljesítettek” – értékelt a mérkőzést követően Savić.

A találkozón egyértelmű kulcsszerep hárult a Branislav Mitrovićra, a válogatott hálóőre több ziccert is hárított a játék folyamán, az ötméteresek során pedig két büntetőt védett. „Rosszul kezdtünk, de a folytatásban szerencsére sikerült felvennünk a játék ritmusát, örülök, hogy belejöttünk a végére. Igaz, nem sikerült három pontot szerezni, de egy lépéssel közelebb kerültünk a döntőhöz” – nyilatkozta a kapus, akit nem véletlenül választottak meg a meccs emberének.

Szerbia válogatottja a következő fordulóban (január 29.) szabad, majd csak február 19-én Románia ellen folytatja a küzdelmeket.