2024. április 24., szerda

Jánosi Elvira Spartak-életműdíjas

Jánosi Elvira az életműdíjjal (Dávid Csilla felvétele)

Jánosi Elvira az életműdíjjal (Dávid Csilla felvétele)

Újvidéken kiosztották a Vajdasági Sportszövetség (SSV) által 51. alkalommal odaítélt Jovan Mikić Spartak-díjakat. A tartomány sportéletének legrangosabb elismerését idén kilenc kategóriában, összesen tizenegy személynek vagy szervezetnek adták át.

Slobodan Boškan, a SSV elnöke, valamint Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár köszöntője után a főszereplőkre került a sor. Az év férfi sportolója Milenko Zorić Európa-bajnok és vb-bronzérmes kajakozó lett (K2-1000), a nőknél a bírálóbizottság Jasmina Anđelkovićot, az újvidéki Alimenta Tekeklub játékosát választotta, aki aranyérmet szerzett a romániai vb-n.

Az edzők közül Vojislav Trajkovićot, a nagybecskereki Proleter Birkózóklub szakemberét, a bírók kategóriájában pedig a birkózóbíró Radomir Ačićot jutalmazták. Az idén 90 éves Vajdasági Sportrepülő-szövetség a legjobb szövetség díját, Budimir Cvjetić sportújságíró a sportmunkási elismerést, Goran Đurković világbajnok ejtőernyős pedig a kiemelkedő sportteljesítménynek járó Spartak-díjat kapta. A szponzorok közül a SrbijaGas vállalatot és a nagybecskereki Valort jutalmazták.

Két életműdíjat is kiosztottak. Az egyiket a palicsi Jánosi Elvira ultramaraton-futó, a másikat Milorad Stanulov kétszeres olimpiai érmes evezős vehette át. Az esemény kapcsán bővebben a hétfői Sportvilágban olvashatnak.