2024. április 20., szombat
Collegium Hungaricum

Dzsesszel zárták az évet

Karácsonyi koncerttel kedveskedett a belgrádi Collegium Hungaricum a belgrádi magyaroknak és a magyar kultúra kedvelőinek. Ezúttal a Belgrádi Egyetem Zeneművészeti Karának dzsesszkórusa énekelt karácsonyi és populáris dalokat, Luca-napján ünnepi hangulatot teremtve az előttünk álló időszakra.

A jelenlevőket Szentgyörgyi Klára, a Collegium Hungaricum igazgatónője köszöntötte. Mint kiemelte, a karácsonyi műsorral zárják az idei programsorozatukat, így megköszönte a közönség eddigi érdeklődését és részvételét a különböző koncerteken, kiállításokon és más rendezvényeiken. Mint később, a koncertet követő beszélgetés során rámutatott, jövőre ugyan ilyen lendülettel vetik majd magukat a magyar kultúra népszerűsítésébe.

A karácsonyi koncertet ezúttal nem magyarországi, sem pedig vajdasági magyar előadóktól hallhatták a jelenlévők, hanem a Zeneművészeti Kar dzsessz-szakának hallgatóitól, akik között, mint az előadás során kiderült, megbújtak magyar fiatalok is.

Miután minél több tehetséges fiatalt szeretnénk bemutatni, jó alkalom ez arra, hogy megismerjük ezeket a fiatalokat is – emelte ki Szentgyörgyi Klára a koncert előtt.

A lendületes, fiatalos előadás kiváló bevezetőül szolgált a későbbi oldottabb eszmecseréhez.