2024. április 19., péntek

Városi támogatás az egészségháznak

Az újvidéki önkormányzat támogatásának köszönhetően a Jovan Jovanović Zmaj Egészségház modern orvosi felszerelést szerzett be

Az egészségügyi szolgáltatások modernizálási akciójának keretében az újvidéki egészségügyi hivatal RTG diagnosztikai, OPT teleröntgen- és digitális mammográfiai berendezést, fogorvosi széket, valamint öt személygépkocsi beszerzését tette lehetővé a Jovan Jovanović Zmaj Egészségház számára.

Miloš Vučević polgármester az adományok átadásának alkalmából meglátogatta az egészségügyi intézményt és elmondta, hogy az Újvidék Egészségház valószínűleg a legjobban felszerelt egészségügyi intézmény az országban.

– A most átadott egészségügyi felszerelés értéke 40 millió dinár. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az egészségügyi dolgozók minél jobb feltételek között végezhessék munkájukat. Mindig a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, az egészségház most végre egy csúcsminőségű mammográfiai berendezéssel rendelkezik, amelynek értéke 20 millió dinár. Folytatjuk az egészségházak, azaz a rendelők modernizálási akcióját, jövőre Adice településen új egészségházat építünk. Az Újvidék Egészségház jövőre készíti el ezt a projektumot, és mi a városi költségvetés átütemezésével megfelelő pénzösszeget biztosítunk erre a célra. Ezenkívül, Sajlovón is szeretnénk orvosi rendelőt nyitni, mert ez sokat jelentene az ott élőknek. A Limán egészségház felújítási munkálatai a vége felé közelednek, a rekonstrukció kb. 400 millió dinárba kerül, ekkora méretű nagyberuházásra nem volt példa az elmúlt 40 évben. Ugyanakkor kezdeményezni szeretnénk az újtelepi egészségház objektumának a felújítását is – magyarázta Újvidék polgármestere.

Dr. Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója elmondta, hogy az új egészségügyi felszerelés csúcsminőségű, és nagyban hozzájárul az egészségügyi szolgáltatások minőségének a javításához. Hangsúlyozta, hogy most végezték el először az összes városi egészségház objektumának a részletes vizsgálatát, a jogszabályok szerint Adice városrészben 1000 négyzetméteres egészségházra lenne szükség, az erre vonatkozó tanulmány már elkészült.

Dr. Bojat kifejtette, az Újvidék Egészségház folyamatos képzéseket biztosít a dolgozók számára, és olyan, fiatal orvosok érkeztek ebbe az egészségügyi intézménybe, akiknek az egyetemi átlageredménye 9 felett van.