2024. március 28., csütörtök

Évzáró a nagycsaládosoknál

Lisztadomány a kishegyesi nagycsaládoknak a Magyarok Kenyere akció keretében – Ötven gyerek kapott Mikulás-csomagot az egyesülettől

A Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete (KINCSE) egy csaknem 15 előadásból álló sorozatot szervezett, amely immár túl van a tizedik megállóján.

A sorozat célja, hogy segítséget nyújtson a nagycsaládoknak a mindennapi életben pszichoszociális szempontból – mondta el lapunknak Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke. Ez alkalommal egy visszatérő előadó beszélt egy igen érdekes témáról.

– Ördög Róbert lelki gondozó és nemzetközileg elismert családi tanácsadó második alkalommal tartott nálunk előadást. Most a kommunikációról beszélt, és arra mutatott rá, hogy milyen fontos a családon belüli kommunikáció. Ördög az életből vett példákon keresztül ecsetelte, hogy milyen lényeges megtartani a kommunikációt a családon belül ahhoz, hogy maga a család fennmaradjon és jól funkcionáljon – számolt be Kerepes, majd arról is szólt, hogy az előadáson 16 család volt jelen. Maga az előadás a felnőtteknek szólt, de a gyerekek is kaptak egy hozzá fűződő kis feladatot. A feladatot elvégző gyerekek természetesen apró jutalmat kaptak – tudtuk meg az elnöktől, aki azt is megosztotta velünk, hogy az idén még három előadást tartanak a KINCSE szervezésében, de már a negyediket is tervezik.

Az előadássorozat tizedik előadása egyben az egyesület évadzárója is volt, és ezen kiosztották az Mikulás-csomagokat azon családok gyermekei között, amelyek tagjai az egyesületnek. Ez alkalommal 50 csomag került kiosztásra. Az anyagiakat a KINCSE pályázati forrásokból biztosította, valamint kigazdálkodta saját költségvetéséből az év során – árulta el Kerepes.

Ugyancsak az évzárón került kiosztásra 350 kilogramm liszt a nagycsaládok között. Ezt a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége biztosította, a Magyarok Kenyere akció keretében. Az elnöktől megtudtuk, hogy a szövetség minden évben ezzel az akcióval segíti a kishegyesi nagycsaládosokat. Az idén mintegy 300 termelő támogatta a Magyarok Kenyere akciót.