2024. április 23., kedd

Zöld szigetek lesznek Törökbecsén

Új zöld szigetek születnek hamarosan Törökbecsén: Saša Maksimović polgármester kezdeményezésére a városban minden olyan területet, amely rendezetlen, alkalmi parkolóként vagy építési törmelékanyag lerakodóhelyeként csúfítja a környezetet, a jövőben fásítani fognak. Az akciót a munkások a legrosszabb állapotban lévő Gerber-blokknál kezdték meg, ide valóságos zöld oázist ígér a polgármester, ezenkívül a Beodrai úton és az Ivo Lola Ribar utcában is lesz egy-egy hasonló zöld sziget.

– Minden olyan helyet, amelyen építési törmelékanyag található, felszámolunk és fásítunk. Erre az önkormányzat és a Komunalac Közvállalat is szán pénzt, és közmunkával oldjuk meg a kivitelezést, így igazán nem kerül sokba. Ha valaki tud olyan területekről, amelyek parlagon hevernek vagy csúnyák, jelezze az önkormányzatnak vagy a Komunalacnak, és jövőre ezeket a helyeket is rendbe hozzuk, beültetjük – mondta Saša Maksimović.

Jelenleg a Gerber-blokkot csinosítják és fásítják a munkások: eddig amerikai tulipánfák kerültek a földbe, de díszcseresznyéket, cserjéket, díszmeggyfát, csöves vérmogyorót és korallberkenyét is ültetnek még az idén. A munkálatokat további növények elültetésével folytatja tavaszra a Komunalac.

A napokban egyébként a fentiek mellett a törökbecsei piac is új élő sövényt kapott, és a Josif Marinković Általános Iskola előtti parkban is facsemetéket ültettek el a Komunalac munkásai.