2024. március 28., csütörtök

Klasszikusok karácsony előtt

A Szabadkai Középfokú Zeneiskola növendékei és tanárai telt házas koncertet adtak

Szerdán este a szabadkai Városháza dísztermében sor került a Szabadkai Középfokú Zeneiskola hagyományos újévi koncertjére. Az intézmény jelenlegi és egykori diákjai, tanárai léptek színpadra, akik egy Mozart- és egy Beethoven-művet adtak elő. A nagyszámú közönség vastapssal és ovációval jutalmazta a produkciókat. Ezután ráadásként a fellépők a Csendes éj című karácsonyi éneket is bemutatták.

Szarvas Bernadett, a Szabadkai Zeneiskola középiskolás tanulója nagyon élvezte a fellépést. Szerinte azért nem volt lámpalázas éneklés közben, mert rengeteget gyakoroltak, és megnyugtatta, hogy egyszerre sokan voltak a színpadon.

Csikós Krisztina, az intézmény tanárnője elégedett volt a sikeres koncerttel, mert szerinte az egész éven át tartó munka és gyakorlás meghozta a gyümölcsét. Jó érzéssel töltötte el, hogy a kórus és a zenekar minden tagja a legjobb formáját hozta. Nagy örömmel vállalta az alt szólista szerepét a fellépésen. Csikós Krisztinán kívül Mozart Koronázási miséjének még három szólistája volt: a középfokú zeneiskola két végzős diákja, Csúzdi Eszter szopránként, Borbély Jácint baritonként, a közismert szabadkai énekes, Dušan Svilar pedig tenorként mutatkozott be. A Mozart-mű előadásakor a kórust Csikós Krisztina, a Szabadkai Középfokú Zeneiskola szimfonikus zenekarát Huszár Elvira tanárnő vezényelte, mivel 33 évvel ezelőtt ő alapította ezt a zenekart. Beethoven Karfantáziájának bemutatásakor a fellépőket Németh György, a Zeneiskola tanára kísérte zongorán, a zenekart pedig Paskó Csaba atya vezényelte.

A Szabadkai Középfokú Zeneiskola hagyományos újévi koncertje a Szabadkai Zeneiskola 150. évfordulójához kapcsolódó utolsó rendezvény volt.