2024. április 23., kedd

Talpra állítják Kúlát

Ana Brnabić: Újabb munkahelyeket nyitunk a községben

„Legfontosabb feladatunk a munkahelyek nyitása, ez a polgárok jobb életének előfeltétele, de a beruházók közötti versengésre is szükség van, így bővül a munkahelyek választéka” – mondta Ana Brnabić kormányfő ma Kúlán, ahol ellátogatott az Euro-in olasz vállalatba.

– Újabb munkahelyeket nyitunk, hogy talpra állítsuk Kúlát – fogalmazott, és jelezte: hamarosan egy német beruházó üzemét nyitják meg a városban, az pedig 300 új munkahelyet jelent.

– Csak Vajdaságban 14 nagy beruházóval írtunk alá szerződést összesen 2200 munkahely megnyitása érdekében. Szécsány községben nemsokára megkezdődik az IMT traktorok gyártása – sorolta a miniszterelnök, s azzal folytatta, hogy a kormány egyre többet fektet az oktatásba, hogy esélyt adjon a fiataloknak, és hogy a gazdaság a jövőben az innovációkra és a tudásra épülhessen. A kormányfő elmondta még: Szerbia gazdasági növekedése az idén 4,5 százalékos, a munkanélküliség most már csak 11,3 százalékos, a közadósság pedig a GDP 54 százalékára csökkent.

Velibor Milojičić, Kúla község ideiglenes vezető testületének elnöke arra emlékeztetett, hogy a helyi ipari övezetben augusztusban nyílt meg az első üzem, amelyben a Seme plant 150 embernek adott munkát. Ugyanennyien helyezkedtek el a Calzedonia kúlai gyárában is, ez azonban január elejétől már megduplázza a munkások számát.

– Az Euro-inben mintegy 70-en dolgoznak, később ez a szám 200-ra emelkedik. A tervek szerint építenek második és harmadik gyárcsarnokot is, és akkor már összesen 600 embernek lesz itt munkája – mondta Milojičić.

Az olasz bőrfeldolgozó gyárnak Szerbiában Bácsfeketehegyen, Ugrinovciban és Kosjerićen is van üzeme.