2024. április 24., szerda
BEEHOME KÖZÖSSÉGI HÁZ

A színek bűvöletében

A színek bűvöletében címmel tartottak rendkívül izgalmas természettudományi foglalkozást szombaton a zentai BeeHome Közösségi Házban a közelgő ünnepekre való készülődés jegyében.

A rendezvényen ezúttal egy felsős diákokból álló vegyes csoport vett részt, amelynek tagjai az elmúlt hónapok során már többször is bekapcsolódtak a közösségi házban megtartott természettudományi foglalkozásokba.

A foglalkozásvezetők ezúttal Bicskei Erzsébet, Fajka Valéria és Máriás Ildikó kémiatanárnők voltak, akik igyekeztek olyan feladatokkal és kísérletekkel készülni a résztvevők számára, amelyek az információszerzés és a tapasztalatgyűjtés mellett nagymértékben hozzájárultak az ünnepekre való ráhangolódás elősegítéséhez is. A fiatalok a foglalkozás első részében a színekkel, a keverékekkel, azok szétválasztásával, valamint a szétválasztás lehetséges módszereivel kapcsolatos tudásukat bővíthették, majd megismerkedhettek a kromatográfia módszerével, amellyel kapcsolatban látványos kísérleteket is végezhettek. Mindemellett elkészült a vegyészek karácsonyfája, és számos kromatográfiás fenyődísz is született.

A színek bűvöletében címmel megtartott rendezvény annak a többállomásos őszi természettudományi foglalkozássorozatnak a része, amelynek létrejöttét az Intellektus Civil Szervezet, valamint Zenta Község Gyermekjogi Tanácsa és a TM-People International Kft. támogatta.