2024. március 29., péntek

Könyvbemutató az Országházban

A Délvidék titkai nagy utat járt be

A Délvidék titkai című könyvről megjelenését követően írtunk, azóta Vajdaság több településén is feltűnt már vásárokban, piacokon, könyvbemutatókon, és ennek köszönhetően sok ember kezébe eljutott.

A könyv Bosánszki Ferencnek állít emléket, aki hosszú éveket töltött Goli otokon ártatlanul. A könyv szerzője, G. Nagy Lilla Imola tizenhat sikeres könyvbemutatón van túl, emellett külföldről is nagy érdeklődést tapasztal a könyv iránt. Elmondása szerint ez azt igazolja, hogy a megérzései nem csaltak, amikor úgy érezte, szükség van egy olyan könyvre, amely a magyarság lelkületével foglalkozik.

Nemrégiben a magyar parlament épületébe kapott meghívást G. Nagy Lilla Imola, hogy Budapesten mutathassa be a Topolyán született könyvet.

– Érdekesen alakult a könyv útja. Tóthfaluban voltam könyvbemutatón, ahol felvidéki ismeretségek köttettek, majd nem sokkal ez után felvidéki iskolákba hívtak meg, hogy az ottani gyerekeknek beszéljek a gyökereink fontosságáról, valamint egy megtisztelő felhívást is kaptam a Kincsőrző Hagyományőrző Verseny zsűrizésére. Itt ismertem meg Szőnyi Kingát, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnök asszonyát. A családok éve alkalmából került sor a 14. Kárpát-medencei Asszonytalálkozóra a magyar parlamentben, s ezen minden trianoni területről egy-egy előadó vett részt – mesélte a könyv szerzője, aki azt is elmondta, nagyon hálás azért, hogy meghívottként a Délvidéket képviselhette a találkozón.

– Egy pillanatig sem volt kérdéses számomra, hogy miről fogok beszélni. Bosánszki Ferenc történetét osztottam meg a hallgatósággal, akinek a levelei megváltoztatták az életemet, és akinek az emlékére a könyvemet ajánlottam. Úgy éreztem, hogy a családok éve alkalmával az ő levelei gyönyörűen bemutatják, mik az igazi értékek, hol vannak a gyökerek, és hová kell visszamenni. Mintegy 300 fős hallgatóság gyűlt össze, és ennyi ember előtt még nem beszéltem korábban. Sokan azt mondják, hogy elégedett lehetek, a parlamentben tartott bemutató a koronája lehet az idei évnek, de azóta is több felkérést kaptam budapesti bemutatókra is. Édesapám lelkiekben végig támogatott, de minden mást önerőből értem el. Bízom abban, hogy sok fiatal számára hitet ad, hogy a kitartó, következetes munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye – mondta.

Legközelebb december 13-án 17 órakor a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban ismerkedhetnek meg a szerzővel és könyvével az érdeklődők.