2024. április 20., szombat

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi vásár és kézműves foglalkozás Bácsfeketehegyen – Véget ért a Kishegyesi Könyvtár pecsétgyűjtő versenye

Hétvégén Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is nagyban zajlott a karácsonyi készülődés és a ráhangolódás.

A pecsétgyűjtő verseny díjátadója (Lakatos János felvétele)

A pecsétgyűjtő verseny díjátadója (Lakatos János felvétele)

A Kishegyesi Könyvtár szombaton karácsonyi díszek készítését szervezte meg gyerekek számára, a Kishegyesi Nagycsaládos Egyesület aktivistáinak részvételével. A foglakozást Kollár Ilus néni, elismert népművész tartotta, és számos érdekes karácsonyfadísz készült. Ábrahám Krisztina, a nagycsaládos egyesület aktivistája arról számolt be lapunknak, hogy a gyerekek csuhéból és raffiából angyalkákat és csengőket készítettek. Az egyesület aktivistái ezúttal is örömmel vettek részt a foglakozásban, amit felnőtt és gyermek egyaránt élvezett – mondta el Ábrahám.

A Kishegyesi Könyvtár pecsétgyűjtő versenye még az év elején elkezdődött – tudtuk meg Kecskés Tünde könyvtárostól.

– Januárban, ahogy megkezdődtek a gyermekfoglalkozások, a gyerekek pontgyűjtő füzetecskét kaptak. Ebbe tudtak pecséteket gyűjteni a foglalkozásokon való részvétellel. A három legtöbb pecsétet összegyűjtött gyereket díjaztuk, de senki sem ment haza ajándék nélkül. A pecsétgyűjtésben kb. 30 gyerek vett részt, a harmadik helyen Tóth Emil és Tóth Árpád osztozott, a második Lengyel Anna lett, az első pedig Kanyó Natália. A díjazottak könyvjutalomban részesültek. Az akció jövőre is folytatódik, némi változással. A továbbiakban nemcsak a foglakozásokon való részvételért jár pecsét, hanem az elolvasott könyvekért is – számolt be Kecskés.

Szalvétatechnikával készültek az ajándékdobozok (Lakatos János felvétele)

Szalvétatechnikával készültek az ajándékdobozok (Lakatos János felvétele)

A kishegyesi karácsonyi készülődéssel egyidejűleg a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban is zajlottak a történések. A Feketics Művelődési Egyesület karácsonyi kirakodóvásárt szervezett, helyi kézművesek és termelők részvételével. A szervezők elmondták, hogy hosszabb szünet után sikerült ismét megszervezni a vásárt. A művelődési egyesület a felnőttek mellett természetesen a gyerekekre is gondolt, az ő számukra kézműves foglalkozást tartottak. Készítettek hóembert borosüvegből, rénszarvast ugyancsak üvegből, karácsonyfadíszeket papírból és textilből, valamint ajándékdobozt szalvétatechnikával. A foglalkozáson közösen kidíszítettek karácsonyi mézeskalácsot is, szám szerint 550 darabot. Ezek az évzáró karácsonyi műsoron fognak gazdára találni – mondták el a szervezők. A karácsonyi műsor december 15-én, szombaton lesz 19 órakor a színházteremben, fellép a Feketics Művelődési Egyesület összes szakcsoportja.