2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Csatornáznak Járekon

A vajdasági kormány háromszázmillió dinárt fektetett be Temerin községben

Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke ma Vuk Radojević mezőgazdasági titkár kíséretében Járek négy utcájában megtekintette a csatornázási munkálatokat. A 24 millió dináros beruházást közösen finanszírozza a vajdasági kormány és a temerini önkormányzat.

Fotó: vojvodina.gov.rs

Fotó: vojvodina.gov.rs

Milićević értékelése szerint a járekiak számára sokat jelent ez a befektetés, hiszen a munkálatok befejeztével rákapcsolódhat a hálózatra az iskola, az óvoda és az orvosi rendelő.

– A tartományi kormány az utóbbi két és fél évben 300 millió dinárt fektetett be Temerin községben, a legfontosabb munkálatok között volt az óvoda felújítása, ami 32 millió dinárba került. Járekon hamarosan megkezdik a kiszolgáló út építését, ez a helyi üzleti övezetet köti majd össze a másodrendű műúttal. A beruházás értéke 75 millió dinár – ismertette Milićević.

A tartományi kormány alelnöke szerint a temerini befektetés annak a példája, hogy ha a gondokkal köztársasági, tartományi és községi szinten is foglalkoznak, az eredmények nem maradnak el.

Đuro Žiga községi elnök elmondta: arra számítanak, hogy Temerinben jövőre végre megkezdődhet a 420 millió dinárt érő szennyvíztisztító építése. Ebben állapodott meg legutóbbi együttes ülésén a köztársasági és a tartományi kormány.