2024. április 20., szombat

Pálinkák és ínyencfalatok ünnepe

Vajdasági mezőgazdasági termelők, vállalkozók, kézművesek mutatkoztak be az elmúlt hétvégén a zentai Sportcsarnokban harmadik alkalommal megrendezett Gazdanapokon.

Tömeges volt az idei rendezvény (Horváth Zsolt felvétele)

Tömeges volt az idei rendezvény (Horváth Zsolt felvétele)

A Zentai Gazdakör által szervezett 16. Mikulás-napi Kiállítást, a XVIII. Nemzetközi Pálinkaverseny eredményhirdetését és a VI. Vajdasági Kulináris és Élelmiszeripari Kiállítást magába foglaló rendezvénysorozat első napján, szombat délelőtt Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, a Gazdanapokat pedig Czegledi  Rudolf, Zenta község polgármestere nyitotta meg.

Ezt követően a hagyományokhoz híven a rendezvény résztvevői a Thurzó Lajos Általános Iskola diákjainak betlehemes játékát is megtekinthették.

Sóti Ferenc, a rendezvénysorozat fő szervezője napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a termékkiállítás, a pálinkaverseny és a gasztronómiai kiállítás mellett a Gazdakör Gazdálkodj okosan! elnevezésű, fiatal zentai mezőgazdasági termelőket maga köré tömörítő szakágának a szervezésében az idén is megrendezték a magnapokat, és mezőgazdaságigép-bemutatóval is előrukkoltak, az elkövetkezőkben pedig még inkább bővíteni szeretnék a rendezvénysorozat kínálatát.

A rendezvényről keddi számunkban bővebben szólunk.