2024. március 29., péntek

Bonyhádi csapat nyerte az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium csapatának kreativitását díjazták

Heidelbergbe utazhat az SZTE hetedik Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny győztes csapata, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból a Völgységi Favoritok formáció. Kisfilm kategória különdíjában részesült a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium BeTeGeK csapata.

A kétfordulós, kétnapos vetélkedőn a hazai és a határon túli középiskolákban tanuló diákok közül a biológia, a fizika és a kémia legjobbjai mérték össze tudásukat. Ötven csapat mérkőzött meg a rektori hivatal épületében, ahol péntek délután hat csapott össze a döntőben. A felnőtteket is elgondolkodtató kérdéseket tartalmazó, felfokozott hangulatú versenyen a másodikak az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolából érkezett Amőbaszámlálók lettek, míg a harmadik helyen a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Önzőgének csapata végzett.

Idén kreativitásukat is kiélhették a tudós fiatalok, akik az Én kedvenc Nobel-díjasom címmel képregényt vagy filmet készíthettek. Előbbi kategóriában a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, míg az utóbbiban a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium BeTeGeK csapata nyert. Továbbá tíz iskola, amely nem részesült dobogós helyezésben, tanulmányi kirándulást nyert az SZTE intézeteibe.