2024. április 25., csütörtök

Párosban a remény

Szerbia ifjúsági leányválogatottja a 10. helyen zárta az ausztráliai Bendigóban rendezett ifi-vb csapatversenyét, miután a csoportmásodik hely megszerzése után megverte Kanadát és Brazíliát, de kikapott Indiától. A világbajnokság ezen versenyszámát – nem meglepő módon – a fiúknál és a lányoknál egyaránt Kína nyerte meg, a döntőt pedig mindkét nem esetében két ázsiai ország játszotta, a kínaiak ellenfele Japán volt.

A válogatottszereplés után az egyéni és a páros küzdelmek kaptak főszerepet, ám az egyhetes megmérettetés sajnos máris véget ért a magyar és a szerbiai asztaliteniszezőknek. Magyarországot Harasztovich Fanni képviselte, aki csoportjában a második helyen végzett, a dél-koreai Sin Jubin mögött, a szerb Anđela Menger pedig harmadik lett saját kvartettjében. A főtáblás részvételt egyedül Tijana Jokić harcolta ki, s így a legjobb 32 között csatlakozhatott Surján Szabinához, aki harmadik kiemeltként vágott neki a vb-nek. A sorsolás egyikőjüknek sem kedvezett, hiszen míg Jokić a japán Miju Nagaszakitól szenvedett 4:1-es vereséget, addig Surján a kínai Guo Juhantól kapott ki 4:0-ra.

Az egyetlen reményt a páros számok jelenthetik, ahol az első körben a Novi Sad bácsföldvári pingpongozója a görög SzgouropuloszIonnaisszal az oldalán sikerrel vette az első akadályt egy szingapúri mix duó ellen. Jokić az olasz MatteoMutti mellett lépett asztalhoz, s csak egy szettet tudtak elcsenni a németektől. A lányok ma (szombaton) délelőtt tíz órakor közösen harcolnak a házigazda ausztrál–kínai kettőssel szemben.