2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Kínai testvérváros a láthatáron

A kínai Datong város magas rangú képviselői jártak Zomborban Liu Feng polgármester-helyettes vezetésével. A Kínai Népköztársaság Sanhszi tartományából érkezett küldöttség bemutatta a várost és kapacitásait a zombori városvezetésnek. Ennek során kifejtették, hogy annak ellenére, hogy Datong hárommillió lakosú település, óriási hasonlóságot látnak közte és Zombor között. Mindenekelőtt abban, hogy mindkét város mezőgazdasági irányultságú, jelentős földterületekkel rendelkezik, történelmük egyaránt gazdag és hatalmas idegenforgalmi lehetőségekkel bírnak.

A kínai delegáció látogatásának első napján házigazdáival sétát tett a városban, ismerkedett az építészeti jellegzetességekkel, a kulturális hagyatékkal, a gazdasági létesítményekkel.

Másnap a megyeháza dísztermében Dušanka Golubović polgármester asszony és Liu Feng, Datong város külkapcsolataival megbízott polgármester-helyettes szándéknyilatkozatot írt alá a két város együttműködéséről.

Az együttműködés a két nép kölcsönös megismerését és közeledését célozza, ami a baráti beszélgetéseken túlmenően gazdasági, kereskedelmi, tudományos, technológiai, kulturális, oktatásügyi, idegenforgalmi kapcsolatokat, közös projekteket feltételez a kölcsönösség elve mentén. Ezek megvalósulása érdekében a két város vezetése szakági kapcsolatokat épít ki, ami testvérvárosi együttműködést eredményezhet.