2024. március 29., péntek

Metanoia Lomtár

Különleges színpadi díszletekből, kellékekből készült installációkból álló kiállítást tekinthet meg az újvidéki közönség a SULUV galériában.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A tárlat anyagát az 1990-ben Perovics Zoltán által alapított, szegedi Metanoia Artopédia színház előadásaihoz készített mechanikus installációk és meditációs objektumok válogatott gyűjteménye alkotja. A Metanoia Lomtár elnevezésű kiállítás tartalmát Perovics Zoltán alkotta meg. Apró, törékeny, papírból megalkotott figurák tűnnek fel a fából, drótból, láncból, fémből összeállított szerkezetek között. A színpadkép külön hangsúlyt kap az előadások során, amely az érzékekre és az érzelmekre egyaránt kihat, emelte ki a hétfőn este megtartott megnyitórendezvény alkalmával Konkoly Ágnes művészettörténész. Az eseményt követően David Yengibarian tangóharmonika-művész játékát hallhatták a jelenlévők.

A szegedi társulat a Jég-doktrínák – variációk a náci retorikára című színházi előadását tavaly áprilisban mutatta be Újvidéken, az idén novemberben pedig a szabadkai Désire fesztiválon láthatta a közönség. A tárlatot december 14-éig tekinthetik meg az érdeklődők, a Mihajlo Pupin sugárúton lévő galériában.