2024. április 18., csütörtök

A Jégerdő bűvöletében

A Duna parkban december 7-én nyílik meg a Jégerdő elnevezésű rendezvényegyüttes, január 20-áig fog tartani – jelentették be tegnap a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

A Jégerdő sötétben a legszebb – a fák fényköntöst kapnak (Dávid Csilla felvétele)

A Jégerdő sötétben a legszebb – a fák fényköntöst kapnak (Dávid Csilla felvétele)

A Jégerdő központi eleme az 1300 négyzetméteres korcsolyapálya, amelyet a park tava körül építettek ki. Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy a környező országok idegenforgalmi irodái már beiktatták kínálatukba az újvidéki rendezvényt.

− A Jégerdő immár harmadik éve gazdagítja Újvidék turisztikai kínálatát a téli hónapokban. Nemcsak az újvidéki és az ország többi részén élő polgárok kíváncsiak rá, hanem a régió különböző országaiból, és külföldről is érkeznek látogatók. Tavaly városunkban 360 ezer volt az éjszakázások száma, a jelenlegi statisztikai adatok pedig azt mutatják, hogy az idén már most 380 ezer ez a szám, és még előttünk van egy rendezvény-dús hónap. A Jégerdő és az Újvidéki Winterfest, amely pár nappal ezelőtt nyílt meg a Szabadság téren, minden bizonnyal hozzájárul a turisták számának növekedéséhez – hangsúlyozta Radojević. A rendezvényegyüttes keretében faházikókat állítanak fel a Duna parkban, kisiparosok és kézművesek állíthatják ki termékeiket. Jelena Viktorova, a Jégerdő sajtófelelőse elmondta, hogy különböző, szórakoztató programokat is szerveznek a látogatók számára.

− A téli hónapokban minden bizonnyal, a Jégerdő lesz az a hely, ahol a különböző generációk találkoznak, hiszen igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy mindenki számára legyen valamilyen érdekesség. Klasszikus és modern zenei koncertek lesznek, lemezlovasok, színházi társulatok lépnek majd fel, érdekes programokat is szervezünk a jégen. Fontos megemlíteni, hogy a Jégerdőnek humanitárius vonala is van, az oktatási intézmények számára ingyenes csoportjegyeket biztosítottunk december 21-éig – mondta Jelena Viktorova.

Az ünnepélyes megnyitó tehát pénteken, december 7-én 18 órakor lesz, zenés, szórakoztató műsor és tűzijáték kíséretében. A részletekről Jovan Marjanović, a Jégerdő producere beszélt.

− A megnyitón a Vajdasági Műkorcsolyázó Klub tagjai lépnek fel, valamint animátorok és zenészek szórakoztatják majd a jelenlevőket – mondta Marjanović. A jégpálya működéséről szóló adatokat Dušica Ljubojević projektmenedzser ismertette.

− Hétköznapokon reggel 9-től 10.30-ig ingyenes a belépő a korcsolyapályára a 12 évnél fiatalabbak számára. A belépőjegy ára nem változott a tavalyihoz képest, az idén is 200 dinárba kerül, a korcsolyabérlés pedig 200 dinárba. Az összes, többi rendezvény ingyenes. A 45 naposra tervezett manifesztáció után a Duna park visszakapja eredeti állapotát, a Városi Kertészettel együtt, mi is hozzájárulunk majd a park rendbehozásához – hangsúlyozta Dušica Ljubojević.