2024. április 24., szerda

Megnyitó Mikulással

Szabadkán immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a Winterfest elnevezésű ünnepi kirakodóvásárt. A rendezvényen ezúttal kilencven kiállító kínálja portékáit a szabadkaiaknak.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az idei Winterfest ünnepélyes megnyitójára szerdán este került sor. Az esemény elején a Szabadkai Zeneiskola kórusának előadásában karácsonyi dalokat hallgathattak meg a jelenlévők, majd Ilinka Vukoja, a rendezvényt szervező Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, aki kihangsúlyozta, hogy ezen szép rendezvényt a kezdetek óta a Szabadkai Piacok szervezi. Ezt követően Bunford Tivadar, Szabadka Város képviselő-testületének elnöke szólt a jelenlévőkhöz.

– Az ünnepi díszbe öltözött város, a forralt bor és a kürtőskalács illata, a karácsonyi dalok, az ajándéktárgyakkal teli házikók, a kézművestermékek, a házias étkek, a pálinkák és a gasztronómiai különlegességek jelzik a karácsony és az újévi ünnepek közeledtét. A karácsony a legszebb ünnep, egyediségével melegséget áraszt az otthonokba, és egybegyűjti a családot, amely mint egy tartópillér, a szeretet forrása, erőt ad a mindennapokban. A közösség melegsége által a család a biztonság és az összetartozás érzését nyújtja, amit senki sem vehet el. A téli vásár kiváló lehetőséget nyújt az idelátogatóknak, hogy apróságokkal, kis figyelmességekkel csaljanak mosolyt hozzátartozóik arcára – fogalmazott Bunford.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Winterfest a korábbi évekhez képest az idén nagyobb területet foglal el, hisz a kilencven kiállító rekordszámnak tekinthető. A karácsonyi vásáron különböző kisipari termékeket, a térség házias, illetve organikus élelmiszereit vásárolhatják meg a látogatók.

A Winterfest keretein belül szerdán este a Mikulással is találkozhattak a jelenlévők. Nem ez volt az egyedüli alkalom a találkozásra, hisz december 19-én, 24-én, 30-án és január hatodikán 17 és 19 óra között is tiszteletét teszi a vásáron, és édességekkel halmozza el a gyerekeket.

Az ünnepi kirakodóvásár január 13-áig várja a látogatókat.