2024. április 23., kedd

Állati jó történetek

A zenés játékot bemutatták a nyugat-bácskai szórványban is
Hangulatkép a doroszlói előadásról (Fotó: Lennert Móger Tímea)

Hangulatkép a doroszlói előadásról (Fotó: Lennert Móger Tímea)

Két neves színművész, Kálló Béla és Orlovity Sztaniszlava Állati jó történetek címmel mutatott be zenés játékot Nyugat-Bácska több településén. A derűs, vidám programot gyerekek és felnőttek egyaránt nagy örömmel fogadták. Kupuszinán a József Attila Általános Iskola, Bezdánban a Testvériség-egység Általános Iskola, Gomboson a József Attila Általános Iskola, Doroszlón a Petőfi Sándor Általános Iskola, Nemesmiliticsen a Testvériség-egység Általános Iskola látta vendégül a zenés, játékos produkciót. A helyi szervezésben Szitás Mária, a zombori Laza Kostić Kulturális Központ munkatársa volt segítségükre.

Kálló Béla elmondta, az előadással bejárják egész Vajdaságot, sőt magyarországi vendégszereplést is terveznek. Eddig kilenc helyszínen mutatták be az Állati jó történetek című előadást, a hivatalos bemutatóra december 20-án 18 órakor kerül sor a szabadkai VM4K közösségi házban. A színművész hangsúlyozta, nagyon fontos küldetésnek tartja, évente legalább egy gyerekelőadást készíteni, azzal tájolni és mindenekelőtt eljutni a színházi élményben ritkán részesülő, szórványközösségekben élő gyerekek körébe.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Köztársasági Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.