2024. április 23., kedd

Beruházás a diákokért

A polgármester látogatást tett a nemrégiben felújított Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában
Az iskola felújított nyugati homlokzata (Fotó: Gergely Árpád)

Az iskola felújított nyugati homlokzata (Fotó: Gergely Árpád)

Bogdan Laban polgármester kedden meglátogatta a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolát. Az iskolában nemrégiben fejezték be azokat a munkálatokat, melynek eredményeképp felújították az iskola homlokzatát, és lecserélték a régi ablakokat. A polgármestert Gubić Selken Klaudia, az iskola igazgatója vezette körbe az intézményben, és megmutatta neki az új ablakokat. A látogatás után megtartott sajtótájékoztatón Bogdan Laban az 1950-ben alapított iskola hosszú múltját hangsúlyozva elmondta, hogy a város sokat fektet az oktatásba.

A felújítások legnagyobb haszonélvezői az iskola diákjai (Fotó: Gergely Árpád)

A felújítások legnagyobb haszonélvezői az iskola diákjai (Fotó: Gergely Árpád)

– A nyugati homlokzatot újítottuk fel, azt, amely a Tejpiac felé néz. Emellett kicseréltük a fakeretes ablakokat és az ajtókat. A tizenhárom és fél millió dinár értékű beruházás a köztársasági kormány segítségével valósult meg. A Gazdasági Minisztérium öt és fél millió dinárral segített, míg a város körülbelül ötmillió dinárt biztosított. A jövőben is folytatni fogjuk az ilyen közös beruházásokat, amelyek a köztársasági és a tartományi kormány, valamint a város együttműködéséből valósulnak meg. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is ilyen gyors tempóban valósítjuk meg ezeket a beruházásokat, azért, hogy a város legkisebb lakóinak, a diákoknak, akárcsak a tanároknak, a legjobb feltételeket biztosítsuk a munkához – mondta a sajtótájékoztatón Bogdan Laban.

Gubić Selken Klaudia a sajtónak nyilatkozva köszönetet mondott a városvezetésnek a felújítási munkálatokért.

Gubić Selken Klaudia és Bogdan Laban (Fotó: Gergely Árpád)

Gubić Selken Klaudia és Bogdan Laban (Fotó: Gergely Árpád)

– Az utóbbi tizenöt éveben ezek a legnagyobb munkálatok, amelyeket elvégeztek az iskolánkon. Szeretném megköszönni a városnak, hogy a mi pályázati anyagunkat jelölte a Gazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton. A munkálatok eredménye elsősorban a tanárok, a diákok és a szülők igényeit elégíti ki. Iskolánknak közel hatszáz diákja van, huszonnyolc osztályban – nyilatkozta az igazgató, és megköszönte a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek, hogy elviselték a munkálatokat, ugyanis a felújítások alatt sem állt le a tanítás az intézményben.