2024. április 24., szerda
FÉRFI BL

Másodszor is verve a címvédő

Veszprém–Montpellier 25:19 (15:11)

Hazai közönsége előtt hat góllal múlta felül a Veszprém együttese a Bajnokok Ligája-címvédő Montpellier-t. A magyarok már idegenben is legyőzték az idén váratlanul rosszul teljesítő francia csapatot (29:30), és az újabb sikerrel tartják a lépést az A csoport élmezőnyével – leszámítva a más szférában járó Barcelonát.

Hamar kézbe vette az irányítást David Davis edző legénysége, s már az első húsz percben egy 9:3-as szériával tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést (10:4). A találkozó hátralévő részében egy pillanatra sem kérdőjeleződött meg a magyar siker, a vendégek a félidőre 4 gólra küzdötték vissza magukat (15:11), de ennél közelebb egyszer sem kerültek. A veszprémi kapuban az adai Sterbik Árpád szenzációsan, közel 50 százalékos eredményességgel védett, támadásban pedig a svéd Andeas Nilsson (6) és a szerb Petar Nenadić (5) emelkedett ki.

Rendkívül jó mérkőzést játszottunk, a játékosaim nagyon motiváltak voltak. Nem is tudok más jelzőt mondani rájuk, mint azt, hogy tökéletes. Még három mérkőzést játszunk a téli szünet előtt, addig is szeretnénk folytatni azt az utat, amelyen két hónapja elindultunk – értékelt elégedetten Davis edző.