2024. március 28., csütörtök

Két fegyveres lövöldözött Brisbane központjában, a belvárost lezárták

Több órányi tárgyalás után őrizetbe vette a queenslandi rendőrség azt a két fegyverest, akik hétfőn Brisbane központjában rendőrökre nyitottak tüzet.

Az ABC ausztrál hírtelevízió korábbi jelentései szerint a támadók tüzet nyitottak két rendőrre a város egyik legforgalmasabb utcáján, a Coronation Drive-on. A rendőröknek - akik több bűncselekmény ügyében nyomoztak ott - nem esett bajuk. A lövöldözés után a támadók egy szálloda apartmanjában barikádozták el magukat.
Egyes híradások szerint körözött személyekről van szó.
Ausztrália északkeleti szövetségi államának, Queenslandnek a rendőrsége később arról tájékoztatott a Twitteren, hogy felvették a kapcsolatot a támadókkal, majd öt órán át tárgyaltak velük, és meggyőzték őket, hogy adják fel magukat. A fegyvereseket ezután őrizetbe vették, és hamarosan vádat emelnek ellenük.
Az incidens miatt a rendőrség lezárta a környékbeli utcákat, ami nagy fennakadásokat okozott a város közlekedésében. Leállt a kompközlekedés is a központi Oceanflower városnegyed és Brisbane többi része között. A rendőrség arra kérte a város lakóit, hogy kerüljék a környéket. A szálloda és a szomszédos ház lakóit ideiglenesen kiköltöztették.