2024. március 29., péntek

Újabb kábelszolgáltatókat vásárol a Telekom

Hamarosan további néhány kábeloperátor kerül a Telekom tulajdonába – közölte Predrag Ćulibrk, a vállalat vezérigazgatója. A Blicnek adott interjúban azt is elmondta, hogy várhatóan 14,5 milliárd dinár lesz a tiszta nyereségük, és hogy nemsokára kiírják a pályázatot 1000 foglalkoztatottjuk önkéntes távozására.

Ćulibrk nem árulta el, hogy mely kábelszolgáltatókat akarják megvásárolni, ehelyett arról beszélt, hogy a bővülés annak a vállalati stratégiának a keretébe tartozik, amely szerint a következő időszakban azt kell elérniük, hogy a Telekomnak egymillió tévé- és internetfelhasználója legyen. A feladat végrehajtásával egy külön csapatot bíztak meg. A „kábelesek” bekebelezésén kívül fontos céljuk az optikai csatlakozási infrastruktúra fejlesztése, amibe jelentős eszközöket fektetnek. Pillanatnyilag a tévés tartalmakba való befektetésekre összpontosítanak.

A Kopernikus kábelszolgáltató megvásárlása kapcsán a vezérigazgató azt mondta: a konkurens cégek megijedtek és felidegesedtek, ezért érte annyi bírálat a Telekomot. Az adásvétel előtt a négy legnagyobb tanácsadó cég egyikét alkalmazták, ez pedig még nagyobb értékűre becsülte a Kopernikust, mint amennyiért megvették. A Telekom, mint ismeretes, 195 millió eurót fizetett a Kopernikusért, amit a bírálók indokolatlanul hatalmas összegnek tartottak.

Ćulibrk úgy nyilatkozott, hogy a Telekomból való önkéntes távozás programja szerint azoknak, akik elhagyják a céget, szolgálati évenként 900 eurót fizetnek. A program iránt főképpen az idősebbek érdeklődnek.