2024. március 28., csütörtök

„Őrizzük meg ilyen szépnek!”

Hétfőn már a zentai gimnázium felújított épületében lesz az oktatás

Tegnap érkezett a jó hír, hogy a zentai gimnázium épületébe hétfőtől visszaköltözhetnek a tanárok és a diákok, ugyanis megkapták az épület használatára vonatkozó engedélyt.

Ez azt jelenti, hogy hétfőn már a felújított épületben lesz oktatás, vagyis a gimnazisták, az egészségügyi, valamint a közgazdasági és kereskedelmi iskola diákjai is a megújult épületben kezdik meg a hetet.

A jó hírt megelőzően csütörtök este a szülőket és a diákokat iskolalátogatásra várták a zentai Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint a Zentai Gimnázium illetékesei a felújított gimnáziumi épületbe. A fogadónapra nagyon sokan eljöttek, hiszen már mindenki kíváncsi volt arra, vajon hogyan néz ki a felújított iskola, milyenek a tantermek, milyen lett a hozzáépített rész. A vendégeket az ebédlőben fogadták, ahol Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatója, Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint Nagy Abonyi Zoltán, az Egészségügyi Középiskola igazgatója üdvözölte a megjelenteket.

Czegledi Rudolf polgármester úgy fogalmazott, hogy egy álom valósult meg, amelyet évekkel ezelőtt kezdtek dédelgetni:

– Amikor 2013-ban a hozzáépítésről és a felújításról készítettük a tervdokumentációkat, sokan hitetlenek voltak a megvalósulással kapcsolatban, most mégis itt állunk a gyönyörűen felújított épületben. Az építkezésünknek ez volt az első fázisa, most következik a folytatás, hiszen újabb tervdokumentáció készül, mégpedig a tornaterem felújításához, hozzáépítéséhez és az udvar rendezéséhez. Ezzel az elvégzett első fázissal már jelentős lépést tettünk ahhoz, hogy korszerű épülettel gazdagodjon a Tisza-vidék oktatási intézményeinek a sora. Összefogással, kitartással, munkával értük ezt el, és sok sikert kívánok mindenkinek, aki itt fog oktatni, aki itt tanul.

Ujházi Éva arról beszélt, mennyire fontos, hogy egy ilyen új épületben dolgozhatnak, és arra kérte a gyerekeket, vigyázzák meg az iskolájukat:

– Két kormány támogatásával lett ilyen gyönyörű az iskolánk. Becsüljük meg, és őrizzük meg ilyen szép állapotában!

Tóth Kornél azt mondta, óriási bizalom, amelyet a diákok és a tanárok kaptak azzal, hogy ilyen körülmények között tanulhatnak, dolgozhatnak, ilyen épületről mások csak álmodnak:

– Tényleg 21. századi körülmények között taníthatunk, hiszen ez az épület szinte olyan, mint egy kastély, pláne az éjjeli kivilágításban. Arra kérek én is mindenkit, hogy vigyázzuk meg ezt az épületet ilyen szépnek, tisztának.

Nagy Abonyi Zoltán végszóként annyit mondott: Jó Zentán diáknak lenni és tanárnak lenni!

A köszöntők után a jelenlévők körbejárták az egész épületet. Mindenhová be lehetett menni, meg lehetett nézni, hogyan alakultak át a lehasznált tantermek a mai kor igényeinek megfelelő helyiségekké, hogyan szépültek meg a vizesblokkok, és milyen új részekkel gazdagodott a három intézmény.