2024. március 29., péntek

Úszótalálkozó

A szerbiai és a vajdasági úszószövetségek szervezésében a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban a hétvégén szervezik meg a Közép-európai Országok Úszótalálkozóját.

December 2-áig magyar, szlovén, román, bosnyák, macedón és hazai sportolók fognak megmérkőzni egymással, az Úszó Világföderáció nemzetközi szabályai szerint. Az ünnepélyes megnyitó tegnap zajlott le. Ognjen Cvjetićanin, az önkormányzat sportügyekkel megbízott tagja felhívást intézett a sportkedvelő újvidékiekhez, hogy jöjjenek el a mérkőzésekre, és hogy szurkoljanak a hazai sportolóknak! – Ismét sikerült nagy számú fiatalt városunkba csalogatni, sportolókat, kiváló alkalom ez arra, hogy népszerűsítsük, gyermekeinkkel megszerettessük az úszást. Ismét bebizonyítjuk, hogy Szerbia a térség sportolói központja, noha ez már huzamosabb ideje egyértelmű – mondta a városi politikus.

A találkozón nagyjából 100 úszó vesz részt, 15-16 éves fiúk és 13-14 éves lányok. A találkozó miatt megváltoznak a polgárok számára szervezett úszás váltásainak időpontjai: szombaton 18.30-tól 20.30-ig, és 21-től 23 óráig, vasárnap pedig 15 órától 17-ig, valamint 18 órától 20 óráig úszhatunk.