2024. április 19., péntek
EURÓPA-LIGA

Gondban a Vidi

Stopira (balról) alaposan megszenvedett a BATE támadóival (Fotó: MTI)

Stopira (balról) alaposan megszenvedett a BATE támadóival (Fotó: MTI)

Mindkét csapat a továbbjutás reményében futott ki a pályára a fehérorosz hidegben, ám a székesfehérváriak korábban látott egysége nem működött a –10 fokos időben, s hamar egyértelművé vált, hogy a BATE fogja uralni a mérkőzést. A hazai csapat jobban kezdett, hiszen már a 3. percben eltalálták a kapufát, nem sokkal később pedig Vinícius tisztázott a gólvonalról. A vezetést Szignevics szerezte meg a 22. percben egy remek fejes után, Kovácsik hiába nyújtózott a labdáért. A szünetben Marko Nikolić próbálta rendezni a sorokat, de a második játékrészben is inkább a BATE akarata érvényesült, a párharcot pedig öt perccel a rendes játékidő vége előtt zárta le a hazai együttes: Ivanić egy kontra végén lőtt a rövid sarokba. A meccs után Juhász Roland és Vinícius is az időjárási körülményekről, valamint a pálya rossz minőségéről beszélt. „Katasztrofális volt a pálya, nem igazán tudtuk kezelni ezt a helyzetet, gyakorlatilag fagyott volt, nem tudtunk megmaradni rajta, állandóan elcsúsztunk, elestünk. Nagyon sok a testi kontaktus az ilyen mérkőzéseken. Úgy gondolom, hogy a játékvezető bizonyos esetekben jobb ítéletet is hozhatott volna. Én is ütést kaptam az arcomra” – nyilatkozta a brazil származású labdarúgó.

A magyar gárda rendkívül nehéz helyzetbe került. Az utolsó fordulóban a piros-kékeknek több pontot kell szerezniük a Chelsea ellen, mint a fehéroroszoknak a saját meccsükön. Hazai pályán akár a döntetlen is elég lehet a magyaroknak, ám amennyiben a BATE és a Vidi is nyer, úgy Alekszej Baha fiai jutnak tovább, hiszen az egymás közti mutatóban jobban állnak.

Boriszov: BATE–Vidi FC 2:0 (1:0)

Boriszov Aréna, 8963 néző, vezette: Del Cerro (spanyol). Gólszerzők: Signevich a 22. és Ivanić a 85. percben.

BATE: Scserbickij – Rios, Volkov, Filipenko (Poljakov, 46.), A. Filipović – Baga, Dragun, Ivanić – Hleb (Szkavisz, 66.), Szignevics, Staszevics (Gordejcsuk, 89.). Vezetőedző: Alekszej Baha.

VidiFC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego (Kovács I., 66.), Hadžić, Pátkai (Hodžić, 64.) – Huszti (Nikolov, 74.), Milanov – M. Ščepović. Vezetőedző: Marko Nikolić.