2024. március 28., csütörtök
EGY GYAKORLÓ APA NEM MINDENNAPI MINDENNAPJAI

Promenada, nyüzsgés és burrito

Az utóbbi időben egyre gyakrabban szóba került itthon a szomszédságunkban épülő Promenada bevásárlóközpont, Előd ugyanis mellette halad el minden alkalommal, amikor úszásra megy a SPENS-re. Mindig beszámolt, mi épült már meg, mennyi munkás van a környéken. Mondjuk, azt nem értette, hogy miért román munkásokat hoztak a bevásárlóközpont építésére, de ebben nincs egyedül. Kata is egy idő után figyelmes lett a beszámolókra, aztán ő is kérte, hogy nézzük meg az épülő plázát. Valóban érdekes volt látni az óriási építkezési területet a több száz munkással, akik sürögtek-forogtak a munkagépek között. Emlékszem, Májkival jó fél órát néztük azokat a munkálatokat, amikor rengeteg földet hordtak el a teherautók, kígyózó sorban álltak az építkezésen, óriási daruk dolgoztak a többszintű épület alapjainak kialakításában. Előd és Csilla leginkább azért várták, hogy befejezzék, mert sokáig úgy volt, hogy a Starbucks kávézó is helyet kap az új objektumban, de erre a végén sajnos nem került sor, amiért alaposan letört a bili füle.

Nagy nehezen sikerült határidőre befejezni a bevásárlóközpont nagy részét, így a gyerekek nagy örömére idejében megnyílt. Májki sajnos lerobbant a megnyitóra, úgyhogy otthon maradt az anyjával, én viszont nem úszhattam meg, hogy elvigyem őket az első napon, de gondoltam, megvárom a kora esti órákat, hogy ne legyen túl nagy tumultus, habár őszintén abban reménykedtem, mivel valóban óriási bevásárlóközpontról van szó, nem lesz zsúfolt. Hát nem így történt.

A Promenada előtt óriási teret alakítottak ki, Elődnek nagyon tetszettek a kosárlabdapályák, Katának meg az épület megvilágítása, amely folyamatosan változik, és különféle alakzatok jelennek meg rajta. A parkoló bejárata előtt óriási kocsisor kígyózott, az épület bejáratánál szintén tömeg fogadott bennünket. A bevásárlóközpontban óriási volt a nyüzsgés, ez a gyerekeknek nagyon tetszett, nekem kevésbé. Mire végigjártuk az első szintet, nagyon elegem lett, de hát nem miattam jöttünk, hanem a gyerekek akarták látni… Nekik viszont nagyon is tetszett, mindenhol lufik, díszek, az üzletek előtt és bent is lemezlovasok szórakoztatták a látogatókat. Kata megcsodálta a Pandora ékszerüzlet kirakatát, Elődöt meg persze alig lehetett kihúzni az Istyle-ból, ahol az Apple termékeit lehetett kipróbálni. Egyre melegebb lett, és még nagyon sok szint várt ránk, úgyhogy gondoltam egyet és kettő lett belőle: felmentünk a legmagasabb szintre, ahol kijárat van a teraszra, és egy kicsit körbenéztünk a friss levegőn. Számomra ez volt a körséta legjobb része, az egyik teraszról látszik a Péterváradi vár, a központ, a másikról pedig a Limán és a Grbavica városrészek és a Szabadság sugárút. Az utolsó szinten vannak egyébként az éttermek és a cukrászdák is, úgyhogy szusszantunk egyet és bevágtunk pár burritót. Láttam, a kaja megtette a magáét, ellustultak kicsit a gyerkőcök is, úgyhogy gondoltam, most bedobom az ötletet, hogy a többi emeletet majd máskor megnézzük. Kicsit gondolkodtak, de sikerrel jártam, így hazaindultunk végre ebből a tumultusközpontból, nagyon remélem a kicsiknek sem jut egy ideig az eszükbe.