2024. április 20., szombat

Önkormányzati segély a rászorulóknak

A péterváradi Vöröskereszt városi kirendeltségében segélycsomagokat osztottak a rászorulóknak

A Szegénység csökkentése elnevezésű projektum keretében Péterváradon a Vöröskereszt épületében segélycsomagokat osztottak a rászorulók számára. Az eseményen jelen volt Tihomir Nikolić, a városi tanács szociális védelemért és gyermekgondozási ügyekért felelős tagja.

– Az újvidéki önkormányzat folytatja a Vöröskereszttel való együttműködést annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a legszegényebb lakosoknak a szociális védelem és a gyermekgondozás városi programjainak a keretében. Az egyik fontosabb program a szegénység megfékezésének a projektuma, az önkormányzat ennek keretében 7,6 millió dinárt irányozott elő támogatásra. Ezen a programon kívül, a városi szociális védelemmel és gyermekgondozással foglalkozó hivatal számos másik, népkonyhát érintő programot finanszíroz, tengeri üdültetéseket szervezünk a nélkülöző gyermekek számára, támogatjuk az idősek felzárkóztatását, és a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő polgárokat segítsük – mondta Nikolić.

Dragan Lazić, a Vöröskereszt titkára elmondta, hogy az újvidéki önkormányzat és a Vöröskereszt kiváló együttműködésének köszönhetően segélycsomagokat oszthatnak szét november végén a rászorulók számára.

– A Vöröskereszt 1200 élelmiszer- és 1200 higiéniai csomagot oszthatott szét, valamint 600 köbméter tüzelőfát adott a rászorulóknak. Az önkormányzat a segélyt az Újvidék területén élő több mint 2500 szociálisan veszélyeztetett család között osztotta szét. Az a célunk, hogy a segélycsomagok szétosztását befejezzük december végéig – magyarázta a városi tanács szociális védelemmel és gyermekgondozási ügyekért felelős tagja.