2024. április 19., péntek
FÉRFI BL

Németországi vereség

Elszenvedte második vereségét a Bajnokok Ligája B csoportjában a Szeged együttese, amely a német Flensburg otthonában kapott ki két góllal (27:25). Az egyébként pazar BL-szezont futó dél-alföldiek szombaton hatalmas bravúrt mutattak be, hiszen legyőzték a PSG sztárcsapatát, de most rosszabbul jött ki a lépés Juan Carlos Pastor tanítványainak.

Stabilan kezdte a meccset a magyar csapat, az első negyedórában folyamatosan egy-két góllal vezetett, ám tetemesebb előnyt nem tudott kiépíteni. Sőt, később a Flensburg is magához ragadta a minimális előnyt, de a pihenőre egál állt az eredményjelzőn. A térfélcsere után szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, árulkodó adat, hogy a 49. percig (23:21) egyszer sem volt egy gólnál több a felek között. A hajrát azonban a házigazda bírta jobban, és főleg kemény védekezésének köszönhetően megnyerte a találkozót.

A vereség ellenére a második Szeged, négy fordulóval a csoportkör vége előtt, ötpontos előnyt birtokol a Flensburggal szemben, és szinte biztosan megőrzi helyét. A csoportgyőzelemről azonban így már nem érdemes álmodni.