2024. március 29., péntek
TÓTHFALU

Felemás eredmények

A 2011-ben alapított tóthfalui Nyers István Akadémia, melynek jelenleg 48 igazolt labdarúgója van, az idei szezonban négy csapatot nevezett be a különféle korosztályos ligákba. A kék-feketék szinte mindegyik csapata erősebb mezőnyben kezdte meg az új idényt, mint tavaly, és ez természetesen kihatott az elért eredményekre is. A legkisebbek, a kispionírok az utolsó előtti helyen végeztek a tíz csapatot felvonultató Szabadkai Minőségi Pionírligában, ahol Pálinkás Róberték egyetlen győzelmüket a 4. fordulóban jegyezték, amikor hazai pályán 4:2-re nyertek a Csantavér együttese ellen. – Csapatom az idényt egy számunkra új rangfokozatban kezdte el, ahol jóval erősebb ellenfelek ellen léptünk pályára, mint az előző évben. A nyári szünetben együttesünk átalakult, több új játékos is érkezett hozzánk, akiknek a többiekkel együtt fel kell venniük az új bajnokság ritmusát. A játékban szép lassan haladtunk előre az ősszel, mérkőzésről mérkőzésre egyre többet mutattunk. Lehet ugyan némi hiányérzetünk néhány találkozónk végeredményével kapcsolatban, ám az őszi idény hajrájában mutatott játék bizakodásra adhat okot. Csapatomból őszi teljesítménye miatt kiemelném Rúzsa Kristófot és Pálinkás Róbertet, akik néhány mérkőzés erejéig bemutatkozhattak már az U15-ös gárdában is – értékelte az őszi szezont Benkó Tihamér, az U13-as csapat szakvezetője.

Fiatalabb társaikhoz hasonlóan az akadémia pionírcsapata is új környezetben kezdte el a 2018/2019-es pontvadászatot. A fiúk a Vajdasági Pionírliga északi csoportjában a Cservenka és az apatini Mladost együtteseit megelőzve a 8. helyen zárták az őszi idényt, mindössze három pontot szerezve. Az U15-ös gárda edzője, a tordai származású Rúzsa Iván a következőképpen látta csapata őszi produkcióját:

U15-ös csapatunk a mostani idényben egy szinttel feljebb lépett, és hétről hétre Észak-Vajdaság legjobb pioníregyüttesei ellen léphetett pályára. Akárcsak a kispioníroknál, nyáron nálunk is voltak érkezők, akiknek meg kellett szokniuk a mindennapos terhelést, a kemény edzéseket. Csapatom számára ez tanulóidőszak volt, s mivel erős a mezőny, el kell majd múlnia egy kis időnek, hogy jöjjenek a jobb eredmények. Már az ősz folyamán is látszódott a fejlődés a srácokon, a csapatból pedig leginkább a csapatkapitányi karszalagot viselő Viola Ádám teljesítményével vagyunk megelégedve, aki igazi vezérként viselkedett a pályán, és a legnehezebb pillanatokban is buzdította, biztatta társait.

Tóthfaluban az őszi idény a fiatalabb korosztályok visszafogottabb eredményei ellenére is sikeresnek mondható, erről pedig az akadémia serdülő- és ifjúsági csapatai gondoskodtak, melyek egyaránt őszi bajnoki címet szereztek. A horgosi Veselinov Darko által irányított U17-es gárda százszázalékos teljesítménnyel, nyolc mérkőzésből nyolcat megnyerve végzett az élen a Szabadkai Minőségi Serdülőligában. Az U17-esek legizgalmasabb őszi bajnokija a szabadkai Bácska 1901 elleni hazai derbi volt, melyet Denkovity Doriánék nagy csata után 4:3 arányban nyertek meg.

A Nyers István Akadémia ificsapatától a szakmai stáb nem várt kiugró eredményt az új idényben, Luka Ivanov és társai azonban ezzel mit sem törődve újoncként őszi bajnokok lettek a Vajdasági II. Ifjúsági Liga északi csoportjában. A Volford Tibor és Veselinov Darko kettős által dirigált gárda egyik legértékesebb őszi győzelme a zombori Radnički 1912 elleni hazai 1:0-s diadal volt, melyet a kék-feketék gólzsákjuk, Ábrahám Dániel találatával nyertek meg. A tóthfalui ificsapat hét győzelemmel és egy vereséggel zárta a pontvadászat első felét, előnyük jelenleg négy pont a 2. helyen tanyázó Radnički 1912 gárdájával szemben.