2024. április 23., kedd
EURÓPA-LIGA

Fagyos boriszovi esély

Már ma továbbjuthat a Vidi

Bő egy hónappal ezelőtt, a szaloniki meccs előtt kevesen gondolták volna, hogy a Vidi akár az Európa-liga csoportkörének lezárulása előtt bebiztosíthatja az egyenes kieséses szakaszban való részvételt. A székesfehérváriak akkor pont nélkül, csoportutolsóként álltak, ám a PAOK oda-vissza legyőzésével hat pontot zsebeltek be, így jelenleg csoportmásodikak, és lépéselőnyben vannak a 3-3 egységgel álló görögök és a BATE előtt.

Marko Nikolić gárdája kora este (18.55) Boriszovban lép pályára, ahol egy győzelemmel lezárhatja az L csoport kérdéseit. Még egy döntetlen sem lenne elfogadhatatlan eredmény, igaz, akkor drukkolni kellene, hogy az utolsó körben a fehéroroszok ne verjék meg idegenben a PAOK-ot – esetleg pontot kellene szerezni otthon a Chelsea ellen. A PAOK ma Londonban megpróbálja a lehetetlent, de a Sarri-csapattal szemben nem sok remény kecsegtet Răzvan Lucescu fiainak. A torna egyik nagy favoritjának számító angolok már továbbjutottak, de a mentalitásukat ismerve nem fognak három pontot ajándékozni a görög csapatnak.

Nikolić edző nehéz sorozatban van, hiszen a Vidi egy hét leforgása alatt harmadik – legfontosabb – meccsére készül, a hétvégi NB I.-es forduló előtt néhány nappal az Újpest ellen pótoltak bajnokit. A sorozatterhelés ellenére jól áll a szerb edző szénája, amit a játékoskeretet illeti, hiszen kulcsemberei bevethetőek. A legnagyobb kihívás egészen más jellegű tényező lehet. A hazai pálya a BATE játékosainak ugyanis tapintható előnyt, „terepismeretet” jelenthet, hiszen az időjósok szerint akár –10 fokot is mutathat a hőmérő a meccs kezdésekor!