2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Fellaini afrofrizura nélkül villant

Fellaini (jobbról) az utolsó percben lőtt gólt (Fotó: Beta/AP)

Fellaini (jobbról) az utolsó percben lőtt gólt (Fotó: Beta/AP)

A bulvárlapok és a közösségi oldalak jó ideje Marouane Fellainivel foglalkoznak, a belga sztár ugyanis nemrégen fodrásznál járt, és megvált híres ismertetőjegyétől, az afrofrizurától. A szellemes kedvű szurkolók temetni kezdték a Manchester United futballistáját, hiszen szerintük játéktudása és ereje a hajában rejtőzött. Nos, mint az kedden este kiderült, Fellaini a fürtjei nélkül is eredményes, ugyanis az utolsó percben lőtte tovább a Vörös Ördögöket a Bajnokok Ligája csoportköréből. A belga a 91. percben vette le maga elé a labdát, majd precízen a Young Boys hálójába lőtte. A H csoport másik mérkőzésén a Juventus Mandžukić találatával verte a Valenciát, így az utolsó körben csak az lesz a kérdés, hogy a Zebrák vagy Mourinhoék zárnak a kvartett élén.

Az E csoportban az Ajax késő délután kvalifikálta magát a legjobb 16 közé, a bajnokságban bukdácsoló Bayern München pedig gyakorlatilag feltörölte a padlót a vendég Benficával, így a bajorok is bejutottak az egyenes kieséses szakaszba. A másik német csapatban Szalai Ádám okozott pár érdekes percet: a magyar csatár két percen belül két sárgát kapott, így a Hoffenheimben kezdőként pályára lépő játékost kiállították. Mindez 2:2-es állásnál történt, a hármas sípszó után pedig a Sahtar Donyeck örülhetett. Az ukránok 3:2-es sikerükkel életben tartották a reményt. Az F csoport utolsó játéknapján a Lyonnal vívnak vérre menő csatát. A franciák még veretlenek a BL-ben, ráadásul a Lyon az egyetlen csapat, amely idén legyőzte a Manchester Cityt. A Depay vezette alakulat kedden kétszer került előnybe az angol címvédő ellen, de Laporte és Agüero egyenlített.

A Roma és a Real Madrid csatáján a szezon ziccerét hagyta ki CengizÜnder, aki 5 méterről bombázott a kapu fölé. A királyiak kihasználták az olaszok hibáit, végül két góllal büntették meg őket, és a csoportelsőség biztos tudatában Solari az utolsó fordulóban pihentetheti kulcsjátékosait.