2024. március 28., csütörtök

Agyonverte öt hónapos csecsemőjét

A fiatal apa letartóztatáskor beismerte tettét

A rendőrség letartóztatta Ferdi Jasari (22) zimonyi férfit, azon alapos gyanú miatt, hogy halálos sérüléseket okozott öt hónapos kislányának. A gyermeket a zimonyi kórház dolgozói próbálták megmenteni, ám sérülései végzetesnek bizonyultak. A belgrádi sajtó arról számolt be, hogy tegnap a bűnügyi rendőrség előállította az apát, aki letartóztatásakor be is ismerte tettét.

A boncolás eredményei alátámasztották, hogy a csecsemő súlyos sérüléseket szenvedett, véraláfutásokat találtak a fején és a karján. Bordái több helyen is eltörtek.

A babát – egyelőre meg nem erősített információk szerint – még a múlt hét közepén vették fel a zimonyi kórházba, november 23-án, pénteken állapították meg a halál beálltát. A leletekben az orvosok megállapították a politraumatizációt, vagyis több szervi sérülés együttes és életveszélyes jelenlétét.

Az édesapát azzal gyanúsítják, hogy ököllel verte kislányát. A Blic a zimonyi szomszédoktól megtudta, hogy a 22 éves férfi egyébként is agresszív viselkedéséről volt ismert. A szomszédok szerint rendszeresen ivott, s amikor érte jöttek a rendőrök, azonnal bevallotta a tettét.

A családnak még egy, valamivel idősebb gyermeke is van.

A mai előállítást követően 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték az illetőt. Az előírásoknak megfelelően bűnvádi feljelentést tesznek ellene.